Ezúttal a bértámogatásokról közölt álhírt a baloldali sajtó

A baloldali propagandasajtó – többek között az Index.hu – egy pesti kávézó valótlanságait felhasználva generált álhírt a bértámogatási összegekről. A Fővárosi Kormányhivatal részletes választ küldött az Origó.hu-nak.

Forrás: origo.hu2021. 02. 25. 14:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy budapesti kávézó a kapott bértámogatásokkal kapcsolatban valótlanságokat közölt több baloldali lappal. Az utóbbiak természetesen mindenféle kritika nélkül vették át az álhírt, és persze terjesztették is azt.

„A híradásokban szereplő cég a sajtóban megjelent értesülésekkel szemben nem novemberben, hanem 2021. február 5-én adta be ágazati bértámogatás iránti kérelmét Budapest Főváros Kormányhivatalához 12 főre” – közölte az Origó.hu kérdésére válaszolva a kormányhivatal.

„A kérelem és a csatolt mellékletek megfeleltek a jogszabályi és a támogatásról szóló hirdetményben foglalt előírásoknak, tehát az állításokkal szemben hiánypótlásra vonatkozó végzést sem küldtek ki nekik. A támogató döntés egy héten belül, 2021. február 12-én megszületett, azt 2021. február 15-én küldték meg a cégnek” – tették hozzá.

A 12 munkavállaló után járó 2 118 000 forint támogatást 2021. február 23-án számfejtették, azt a munkáltató számláján 2021. február 24-én jóváírták. A kávézó dolgozói havonta mindössze 44 ezer forintot kaptak, ami azt jelenti, hogy átlagosan havi bruttó 88 ezer forintra voltak bejelentve. Tehát naponta átlagosan kevesebb mint négy órában, többségük esetében minimálbéren foglalkoztatták őket. Volt olyan, a kérdéses céggel azonos munkavállalói létszámmal támogatást igénylő munkáltató, akinek 11,5 millió forintot fizettek ki.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.