Facebook-üzenetben köszöntötte a fiatalokat az államtitkár

A kabinet igyekszik segíteni a fiatalokat a boldogulásban.

Forrás: Facebook2020. 08. 12. 7:28
Novák Katalin államtitkár
20200619. Budapest Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatalok nemzetközi világnapján, augusztus 12-én reggel 7 órakor a Facebook közösségi oldalon közzétett videóüzenetében köszöntötte a 30 évesnél fiatalabb honfitársainkat Novák Katalin ifjúságügyért felelős államtitkár.

Köszöntő beszédét azzal kezdte, a kormány célja, hogy Magyarországon jó legyen fiatalnak lenni. Éppen ezért kormányzati oldalról számos lehetőséggel segítik a magyar fiatalokat.

Novák Katalin elmondta, ha valaki tehetséges valamiben, akkor a tehetsége kibontakozásához támogatást kaphat a Nemzeti Tehetség program Keretében. Ha egy fiatal gazdálkodni szeretne, akkor erre is igényelhet támogatásokat, ha vállalkozni szeretne, akkor ennek az állami finanszírozására is van mód.

Az államtitkár kifejtette, a fiataloknak a családalapítás terén is több lehetősége van a kormányzati támogatás igénybevételére, az elmúlt egy évben már százezer fiatal pár vette igénybe a babaváró támogató kölcsönöket. Magyarország kormánya szeretné ezzel elérni, hogy minél többen, minél bátrabban, s az állam segítségével minél könnyebben alapítsanak fiatalként családot.

Novák Katalin szerint az is nagy segítség, hogy a KRESZ-tanfolyam és a vizsga egy része – 25 ezer forint – , valamint egy nyelvvizsga díja – 40 ezer forint – is visszaigényelhető, ezzel a lehetőséggel már több mint 83 ezer magyar fiatal élt. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte: Magyarországon érdemes tanulni, dolgozni, családot alapítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.