Feljelentést tett Tényi István a Jobbik álhírgyártásának ügyében

Értesüléseink szerint Jakab Péter utasította Stummer Jánost arra, hogy kreáljon botrányt a Puskás Arénába tervezett alagút ügyéből.

Magyar Nemzet
2021. 02. 24. 16:15
JAKAB Péter
Az egykor radikális párt elnöke beállt a balliberális sorba Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet által közölt cikk hatására hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen ifjabb Tényi István volt fideszes politikus, amiért Jakab Péter jobbikos pártelnök utasította frakciótársát, Stummer Jánost arra, hogy kreáljon botrányt a Puskás Arénába tervezett alagút ügyéből. Lapunk arról értesült, hogy Jakab ezzel kívánta elterelni a figyelmet hétfői autóbalesetéről, az azzal kapcsolatos hivatalos vizsgálatokról, valamint saját sofőrje, Hajnády Kristóf botrányos ügyeiről. A volt jobbikos képviselőjelöltről ugyanis kiderült, hogy 2014-ben

Facebook-oldalán egy olyan fotót tett közzé, amelyen Auschwitzban a győzelem jelét mutatta.

Ezt követően

Stummer János a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként államtitkokat képező információkat jelentősen eltorzítva tett közzé a közösségi médiában.

A Puskás Arénába tervezett alagúttal összefüggésben közölte: azt Orbán Viktor titokban saját magának akarja megépíteni, kétmilliárd forintért.

A valóság ezzel szemben az, hogy a tervezett beruházás azért szükséges, hogy azon keresztül védett személyek, kiemelt vendégek és előadók közlekedhessenek majd a jövőben.

Az alagút megépítését pedig azért kellett titkosítani, hogy a munkálatok során ne kelljen nemzetbiztonsági kockázatokkal számolni.

A tervezett beruházásról szóló előterjesztést a nemzetbiztonsági bizottság tagjai már napokkal ezelőtt megkapták, ám Stummer csak pártelnöke balesete után tette közzé a törvénysértő videót.

Jakab Péter természetesen szinte azonnal az államtitkokat kiteregető politikus védelmére kelt. Szerinte párttársa az egyetlen helyes utat lépte meg, amikor közzétette a szóban forgó videót.

Pintér Sándor belügyminiszter, miután tájékozódott az ügyben, csütörtökre találkozóra hívta Stummer Jánost.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.