Fenyegetés után most kérlelik Hunvald Györgyöt

Közös levélben kéri a balliberális ellenzék Hunvald Györgyöt, hogy októberben ne induljon el Erzsébetváros polgármesteri székéért – értesült a 24.hu.

Bákonyi Ádám
2019. 08. 30. 6:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös levélben kéri a balliberális ellenzék Hunvald Györgyöt, hogy októberben ne induljon el Erzsébetváros polgármesteri székéért – értesült a 24.hu.

„Úgy ismerünk, hogy téged is ez a felelősség motivál. Arra számítunk, hogy neked és az általad vezetett csoportnak sem az a célja, hogy a Vattamány Zsolt nevével fémjelzett fideszes kerületvezetés tovább regnálhasson mindenféle eredmény nélkül, pusztán azért, mert a többiek egymással vitatkoznak az emberek szolgálata helyett” – írta a korábban jogerősen elítélt egykori szocialista politikusnak a DK-s Niedermüller Péter és Gy. Németh Erzsébet, Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, illetve az MSZP-s Molnár Zsolt.

A remélt visszalépésért cserébe a levélírók azt ajánlják Hunvaldnak, hogy induljon egyéni önkormányzati képviselőként Erzsébetváros egyik választókerületében úgy, hogy egyetlen ellenzéki jelölt sem indul el ellene. Ismert: a 2018-as választások előtt az MSZP és a DK helyben megállapodott abban, hogy az egyéni választókerület későbbi DK-s nyertese, Oláh Lajos támogatásáért cserébe az MSZP indíthat majd polgármesterjelöltet. Ehhez képest Gyurcsányék végül saját emberüket, Niedermüller Pétert tették meg az ellenzék „közös” erzsébetvárosi polgármesterjelöltjének, Hunvald pedig ezután döntött úgy, hogy függetlenként méreti meg magát. Elmondása szerint ezért Gyurcsány Ferenc telefonon fenyegette meg azzal: ha nem hódol be az akaratának, akkor személyesen fog szembekerülni vele, és erre az esetre háborút ígért.

Az MSZP-n belül is tovább éleződnek a konfliktusok, a hatvani pártszervezet nem hajlandó az országos elnökség döntésének végrehajtására, miszerint álljanak be az összellenzéki Együtt Hatvanért Egyesület jelöltje, Palik Józsefné mögé. Az elnökség javaslata miatt a napokban Érsek Zsolt, a térség korábbi országgyűlési képviselője, Hatvan volt polgármestere kilépett az MSZP-ből, és függetlenként indulna a megméretésen. A helyi szocialisták pedig felszólították Palik Józsefnét és stábját, hogy kampánykiadványaikról tüntessék el az MSZP logóját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.