Fenyegetik a Fidesz jelöltjeit

Veréssel fenyegettek meg két kormánypárti képviselőjelöltet, ha elindulnak az önkormányzati választáson, és rendszeresek a rongálások is a városrészben — mondta el Rozgonyi Zoltán fideszes polgármesterjelölt. Az ügyben feljelentést tettek a rendőrségen.

2019. 09. 24. 6:18
null
Most a fű sem nő. Rozgonyi Zoltán (Fidesz) változást akar Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselőjelöltet is fizikai bántalmazással fenyegettek meg ismeretlenek telefonon Zuglóban, miközben megrongálták a kormánypárti plakátokat és ellopták egy jelölt molinóját – mondta el Rozgonyi Zoltán, a Fidesz–KDNP helyi polgármesterjelöltje a Karc FM-en.

A rádió Álláspont című műsorában a polgármesterjelölt erről szólva úgy fogalmazott: miközben ők végzik a normális kampánytevékenységet, szórólapoznak, plakátoznak, tájékoztatják a helyi választópolgárokat, egyes baloldali pártok által feltüzelt emberek háborúnak tekintik a választási küzdelmet, rongálnak és zaklatják a képviselőjelöltjeiket.

Most a fű sem nő. Rozgonyi Zoltán (Fidesz) változást akar
Fotó: Teknős Miklós

Folyamatos ez a hangulatkeltés a részükről, ami egyébként a baloldali pártok képviselőit is jellemzi – tette hozzá. Kijelentette: erre csak egy csattanós választ lehet adni, ha október 13-án megkapják a felhatalmazást Zugló vezetésére, hogy ebben a városrészben is eljöhessen a békés fejlődés és a nyugalom időszaka.

A polgármesterjelölt tájékoztatása szerint Borbély Ádám fiatal képviselőjelöltet konkrétan megfenyegették, hogy felkeresik az irodájában, és meg fogják verni, de hasonló jellegű üzenetet kapott egy másik képviselőjelölt hölgy is. Már a harmadik esetben kellett rendőrségi feljelentést tenniük, nemcsak emiatt, hanem a rongálások miatt is, és tudomása szerint már el is indult a nyomozás.

A baloldali összefogás jelöltjéről közölte: Horváth Csabát komoly ellenfélnek tartja, de azt reméli, hogy arra a politikai háttéralkura, amelynek nyomán Zuglóba „importálták” őt Budáról, nem lesznek vevők a zuglói választók. Lesz annyi büszkeség bennük, hogy olyan polgármestert választanak meg, akinek van kötődése Zuglóhoz, aki ismeri az itt élőket és a problémáikat.

Rozgonyi Zoltán szerint Zuglóban két probléma megoldása nem tűr halasztást. Az egyik a költségvetés rendbetétele, hiszen bármilyen fejlesztést és a működést is úgy lehet finanszírozni, ha stabilizálják a büdzsét, megszüntetik a csődhelyzetet, amelyet Karácsony Gergelyék okoztak.

Szerinte a másik halaszthatatlan feladat, hogy végrehajtsák a képviselő-testület határozatát, amelyben megígérték, hogy minden helyi lakosnak ingyenesen biztosítják a parkolást Zugló egész területén.

– Közel száz napja volt a határideje, hogy ez megvalósuljon, eddig a júniusi határnapig visszamenőleg visszafizetjük az azóta befizetett parkolási díjakat és büntetéseket, mert ez így tisztességes – szögezte le. Közölte azt is: szeretnék megépíteni a főváros támogatásával a korábban már tervbe vett 3600 fős P+R parkolót Rákosrendezőnél.

Ehhez elővárosi vasút is csatlakozna a terveik szerint, és meghosszabbítanánk a kisföldalatti vonalát is, hogy jóval kevesebb autó hajtson be a kerületbe. A kormánnyal és a fővárossal együttműködve többek között szeretnék tovább fejleszteni a Bosnyák téren a városközpontot.

A jelenleg remízként használt területen megvalósulhat Pest Millenárisa, ezzel összefüggően pedig mindenképpen el fogják érni azt, hogy meghosszabbítsák a négyes metrót a Bosnyák térig. Az egészségügyi területen is van feladatuk, hiszen hiába döntött úgy a képviselő-testület, hogy felújítják a járóbeteg-ellátó intézményeiket a Hermina úton és az Örs vezér téren, ezt a határozatot nem hajtotta végre Karácsony Gergely polgármester – emlékeztetett a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.