Fidesz: A bevándorláspártiak mielőbb át akarják nyomni a migránskvótát a tagállamokon

A távozó bevándorláspárti Európai Bizottság és a vele szövetséges erők kényszerpályára akarják állítani a tagországokat és a novemberben felálló új brüsszeli testületet.

Forrás: MTI2019. 09. 23. 13:07
Migrants look for a way to cross the Greek-Macedonian border near the village of Idomeni
Tömegek részesültek eddig az anonim pénzügyi segélyből Fotó: Stoyan Nenov Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „bevándorláspártiak” mielőbb át akarják nyomni a migránskvótát az európai uniós tagállamokon – jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Halász János úgy fogalmazott: a távozó bevándorláspárti Európai Bizottság és a vele szövetséges erők kényszerpályára akarják állítani a tagországokat és a novemberben felálló új brüsszeli testületet.

Hétfőn a francia, a német, az olasz és a máltai belügyminiszter egy olyan megállapodást készít elő, amely megalapozhatja a migránsok automatikus elosztását, ezt pedig rá akarják erőltetni a többi tagállamra és az uniós jogrendszerre is – mondta.

A frakciószóvivő szerint „a bevándorláspártiak nem nyugszanak”, egymást érik a kvóta bevezetését jelentő nyilatkozatok: meg akarják nyitni az olasz kikötőket, büntetni akarják a kvótát elutasító országokat, és „eközben Soros György ismét Frans Timmermansszal egyeztet, aki a bevándorláspárti európai baloldal első számú embere”. „Gyurcsányékkal az élen sajnos a teljes magyar ellenzék is a bevándorláspárti erőket szolgálja az Európai Parlamentben” – tette hozzá Halász János.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kormány és a kormánypártok ezután is a magyar emberek akaratát fogják érvényesíteni, és visszautasítják a kötelező migránskvótát.

Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is leszögezte, Magyarország betelepítési kvótát nem, csak hazaszállítási kvótát tud támogatni – zárta nyilatkozatát a fideszes politikus.

A szóvivőt megkérdezték arról, hogy hétvégén egy motorcsónakról megzavarták Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt beszédét, amire úgy reagált: semmi közük nincs az akcióhoz, de azon nem csodálkoznak, hogy sokan nem támogatják Karácsony Gergelyt és programját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.