Fidesz: Karácsony Gergely valljon színt a zuglói parkolás ügyében!

A Fidesz közérdekű adatigényléssel fordul Karácsony Gergely zuglói polgármesterhez, hogy kiderüljön, milyen struktúrában üzemel szerda óta a kerületi parkolás – közölte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2019. 07. 11. 11:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes politikus elmondta: szerda óta hivatalosan a zuglói önkormányzat üzemeltetné a parkolási rendszert, mert lejárt az egyik „botrányos szerződés”. Szerinte azonban nem tudni, hogy a valóságban is átvette-e a feladatot a Karácsony Gergely vezette kerület, mindenesetre a hírek szerint parkolóőröket nem látni Zuglóban és tájékoztatást sem adnak.

„Hova tűnt Karácsony Gergely? Ráomlott a káosz és már ki sem látszik belőle?” – tette fel a kérdést.

A Fidesz budapesti szóvivője hangsúlyozta: hétfőn már kértek tájékoztatást Karácsony Gergelytől, ő azonban „képtelen polgármesterként viselkedni”, „semmibe veszi a zuglóiakat és mindenkit, aki a kerületben parkol”.

Közölte: ezért most közérdekű adatigényléssel fordulnak Karácsony Gergelyhez, akitől arra várnak választ, hogy milyen struktúrában üzemel szerda, azaz július 10-e óta a parkolás, hány embert vettek fel a feladatok ellátására, illetve hogyan alakulnak ezután a parkolással kapcsolatos kiadások és bevételek.

Kijelentette: Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt eddig napi egymillió forint folyt el „egy feneketlen kútba”, ráadásul a polgármester sem a szerződések felmondásáról, sem a zuglóiak ingyenes parkolásáról szóló határozatot nem hajtotta végre, pedig maga is megszavazta azokat májusban.

„Karácsony Gergelynek ideje színt vallania” – hangoztatta Zsigmond Barna Pál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.