Fidesz-KDNP: A teljes ellenzék ma is a migránskvóta mellett áll

A 2016-os kvótanépszavazáson a magyarok 98 százaléka nemet mondott a kötelező kvótákra – emlékeztetett Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.

Forrás: MTI2019. 12. 06. 13:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teljes ellenzék ma is bevándorláspárti, ha rajtuk múlna, behódolnának az európai bevándorláspárti baloldalnak, és végrehajtanák a migránsok kötelező betelepítését – mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Úgy fogalmazott: akárhányszor is húzzák elő a kalapból a migránskvótát, mint például most egy német javaslat alapján, a Fidesz-KDNP továbbra is a 2016-os kvótanépszavazáson meghozott döntést képviseli. Akkor a magyarok 98 százaléka nemet mondott a kötelező kvótákra – emlékeztetett, hangsúlyozva: „mi ennek megfelelően továbbra is elutasítjuk a kötelező kvóta bevezetését és az erre irányuló kísérleteket”.

Nacsa Lőrinc szerint azonban Magyarországon egyedül vannak ebben a harcban, mert „Gyurcsány, Karácsony és a teljes bevándorláspárti ellenzék a migránskvóta mellé állt”, három éve még azt is meg akarták akadályozni, hogy a magyarok erről népszavazáson mondhassanak véleményt. „Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, az MSZP, a Párbeszéd: mind a kvótanépszavazás ellen tüntetett és bojkottálta azt” – jegyezte meg.

A KDNP-s politikus azt mondta, a kötelező kvótát meg kell akadályozni, mert így akarják migránsokkal elárasztani Európát, és ezzel Magyarországból is bevándorlóországot csinálni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.