Fidesz: Vicc, hogy Karácsony akar javaslatot tenni a kerületi és fővárosi parkolás működtetésére

Viccnek nevezte a Fidesz budapesti szóvivője, hogy Karácsony Gergely zuglói polgármester, főpolgármester-jelölt akar javaslatot tenni a kerületi és fővárosi parkolás működtetésére.

Forrás: MTI2019. 06. 03. 14:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsigmond Barna Pál hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: Karácsony Gergely (Párbeszéd) közérdekű adatigényléssel fordult a kerületi önkormányzatokhoz a parkolás ügyében, ebből kiderül, hogy „ő akar javaslatot tenni a kerületi és fővárosi parkolás működtetésére”.

A Fidesz budapesti szóvivője szerint ez egy vicc, erre senki nem kérte, és még csak nem is alkalmas rá, „legfeljebb tananyagért jelentkezhetne a többi kerületnél”.

Karácsony Gergely egyebek mellett arra kíváncsi, hová érkezik a parkolási bevétel, és mire költi az adott önkormányzat a nettó nyereséget – tette hozzá a politikus, érdekesnek nevezve, hogy a zuglói polgármester más, nyereséges önkormányzatokat „vizsgálgat” ahelyett, hogy Zuglóban tenne rendet, ahol a kerületek közül egyedüliként veszteséges a parkolási rendszer.

Ott ugyanis napi egymillió forint folyik el a botrányos szerződések miatt – mondta, amit úgy kommentált: az emberek kifizetik a parkolási díjakat, és ahelyett, hogy azokból fejlesztések valósulnának meg, még a zuglóiak fizetnek rá.

Ez szerinte Karácsony Gergely alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítéka. Zsigmond Barna Pál emlékeztetett: a Fidesz hét hete kérte először a szerződések megszüntetését, „azóta 50 millió forintot veszített Zugló”.

A szóvivő felszólította Karácsony Gergelyt, hogy „ne tereljen”, és tegye ingyenessé a parkolást egy új, alkalmas polgármester megválasztásáig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.