Fűrész Tünde: Családpárti szövetség alakul a világban

Forrás: MTI2019. 09. 04. 10:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A III. Budapesti Demográfiai Csúcsra magas rangú politikusok is érkeznek, az ő jelenlétük pedig arra utal, hogy egyfajta családpárti szövetség alakul a világban, amely kimondja, hogy a családok erősítésével és támogatásával lehet kezelni a demográfiai problémákat – mondta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Fűrész Tünde kiemelte, a konferenciát az együttgondolkodás jellemzi majd, izgalmassá teszi ugyanakkor, hogy öt kontinensről érkeznek előadók, így meg tudják vitatni a világ különböző részein jellemző demográfiai kihívásokat, hiszen míg Európában a népesség fogy és öregszik, addig máshol a túlnépesedés okoz gondokat.

A Kincs elnöke kitért arra is, hogy a magyar családpolitikai modellre egyre többen példaként tekintenek, és az intézet által nemrég készített európai családpolitikai rangsorban is az élen végzett a magyar modell, amely komplex, sokrétű és sok lehetőséget nyújt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.