Gábor György és Fröhlich Róbert szerint zsidózás Heislert bírálni

A Hírklikken vélekedett úgy Frölich Róbert főrabbi és Gábor György filozófus, hogy zsidózás Heisler Andrást bírálni.

2020. 10. 16. 18:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frölich Róbert főrabbi és Gábor György, az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem tanszékvezetője zsidózásnak nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bírálta Heisler Andrást, a Mazsihisz vezetőjét, amiért utóbbi határozatlanul nyilvánult meg Bíró László számos alkalommal tett antiszemita, gyűlöletkeltő kijelentései kapcsán. Mint ismert, a baloldal közös szerencsi jelöltje a múlt heti időközi választáson korábban egyebek mellett Budapestet Judapestnek, a zsidó embereket pedig tetűcsúszdásoknak nevezte. A kormányfő szerint Heislerék az ügy súlyát relativizálva, határozatlanul nyilvánultak meg, aminek nem kis szerepe volt abban, hogy a baloldali pártok egy antiszemita jelöltet támogattak a Borsod megyei időközi parlamenti választáson. A főrabbi és a kormányellenes Facebook-posztokat napi szinten közzétevő filozófus közleményét az MSZP kézivezérlése alatt álló és az álmentő csalót, Német Athinát megszólaltató kamuvideót is jegyző Hírklikk közölte.

– Orbán megszólalása azoknak nyújt támogatást, akik – hagyományos reflexek nyomán – amúgy is a zsidóságot teszik meg mindenért felelőssé. Jelen esetben – gondolatmenetük szerint – még az antiszemitizmusról is a zsidók tehetnek. Aki ebben az esetben Heisler Andrást bűnbaknak teszi meg, az a zsidózás ellen zsidózással próbál meg küzdeni, egyúttal kétségbe vonja a Mazsihisz autonómiáját és legitimitását – írták a cirkalmas gondolatmenet zárásaként. Közben arra is tettek utalást, hogy több mindenben ők sem értenek egyet Heislerrel, akinek nemrég egyébként a Mazsihisz világi vezetőjével, Róna Tamással, a Mazsihisz Rabbitestületének elnökével is komoly konfliktusai akadtak, s Rónát végül el is bocsátották.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.