Győrffy Balázs: Az élelmiszerbiztonság mindenkinek az érdeke

Veszélybe kerülhetnek a magyar gazdák. Napvilágot látott egy EU-s terv, amely lecsökkentené a közös agrárpolitikából a kelet-európai gazdáknak járó támogatás összegét. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta: az európai porondon a magyar mezőgazdaság az elmúlt nyolc évben minden egyes esztendőben a három legdinamikusabban fejlődő agrárgazdaság egyike volt, ezt a fejlődési pályát törheti meg ez a fajta eszetlen gondolkodás.

Forrás: ECHO TV2019. 03. 05. 19:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győrffy Balázs elmondta: az egész uniós költségvetésen belül arányát tekintve a közös agrárpolitika folyamatosan veszíti a korábbi pozícióját. Korábban előkerült, hogy a források egy részét átcsoportosítanák, új felhasználási módot tennének lehetővé: a migrációs költségek a közös agrárpolitikából történő finanszírozását. Ez, a gazdálkodók ellenállása végett lekerült a napirendről.

Hozzátette: most, a 2021-ben induló 7 éves ciklus tervezésénél egy külön büdzsét szántak erre a célra.

Nagyságrendileg 20-25 százalékkal csökkentenék a közös agrárpolitikának a költségvetési számait, és ez lenne a fedezete annak, amit a migrációs költségek fedezésére szánnának

- fogalmazott.

Győrffy Balázs szerint abban az esetben, ha a javaslatot elfogadják, annak következményeként az élelmiszerek ára növekedhet, vagy olcsóbb, de nem azonos élelmiszerbiztonsági szintet képviselő EU-n kívüli import termékekkel tölthetik fel a boltok polcait.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.