Ha Soros valamiért lobbizik, abból Brüsszelben javaslat lesz

A jövő generációk gazdasági, pénzügyi alapjait élnénk fel azzal, ha Soros javaslatának teret engednénk.

Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya2020. 06. 24. 15:50
null
Kovács Zoltán államtitkár kormányinfo-szerűen értékelte a hét eseményeit.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A koronavírusnak súlyos gazdasági következményei vannak. Brüsszelben nagyban zajlik már a gondolkodás, hogy milyen gazdasági és pénzügyi csomaggal lehetne ellensúlyozni ezeket a hatásokat. Ebben a témában Soros György is megszólalt, írásban tette közé a javaslatait, amelyek egy úgynevezett örökkötvény kibocsátására vonatkoznak. Ennek az lenne a lényege, hogy az országok, a tagállamok, illetve Brüsszel olyan kötvényeket bocsátana ki, amelyek után a kamatot gyakorlatilag a végtelenségig kellene fizetnie azoknak, akik az összegek kedvezményezettjei – magyarázta Kovács Zoltán a közösségi oldalán.

– Megszokhattuk már, hogy ha Soros valamiért lobbizik, akkor az előbb-utóbb megjelenik a brüsszeli döntéshozók asztalán, és konkrét javaslat lesz belőle.

– A jövő generációk gazdasági, pénzügyi alapjait élnénk fel azzal, ha ennek a javaslatnak teret engednénk – hangsúlyozta.

– A nemzeti konzultációban a magyarokat arról kérdezzük, hogy mit szólnak egy ilyen javaslathoz – mondta a videóban az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.