Három a magyar igazság: őszinteség, bátorság, büszkeség

Az Iszlám Állam agymosott terroristafeleségeihez hasonlították a családjukat szerető nőket Niedermüller Péter külföldi tanítómesterei.

Forrás: Karc FM2020. 02. 25. 18:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őszinteség, bátorság és büszkeség – ezzel a három hívószóval írható le az Orbán-kormányok elmúlt tíz éves tevékenysége – hangzott el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Ez a három tulajdonság a magyar nemzetkaraterisztika alapvető eleme is egyben, melyek nemcsak az elmúlt tíz, hanem száz vagy ezer évet is meghatározták. 2010-ben az új kormány őszintén szembenézett a nem kis nehézségekkel, a nyolc éves szocialista – szabad demokrata kormányzás hagyatékával. Bátran, harciasan és innovatívan, egy egészen új szemlélettel nyúlt hozzá a problémákhoz. Ennek eredménye ma az erősödő, gyarapodó, eredményeire és nemzeti kultúrájára, identitására büszke Magyarország – jelentették ki a központ Újra naggyá teszik Magyarországot – 2010-2020 című projektjének ismertetésekor.

A műsorban elhangzott még az is: a The Times írása szerint a liberálisok a családjukért dolgozó nőket az Iszlám Állam terroristafeleségeihez hasonlították. A progresszió bajnokai szerint ugyanis a modern időkben csak egy agymosáson átesett nő élhet a családjáért. Az így gondolkodók egyik hazai előfutára lehet Niedermüller Péter, a DK alelnöke, kerületi polgármestere, aki a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakat és nőket „rémísztő képződményeknek” nevezte.

Az igazság órájában kitértek még arra is, hogy eredménytelenül zárult az Európai Unió rendkívüli csúcstalálkozója a következő hét éves keretköltségvetésről. Mint elhangzott: az úgynevezett „fukar négyek” (Ausztria, Dánia, Hollandia és Svédország) kompromisszumképtelensége valószínűleg belpolitikai célokat szolgál. Hozzáállásuk vélhetően változni fog a második csúcsra. Ám fel kell készülni arra is, hogy a britek kilépése után kevesebb pénz marad a közös kasszában.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között a Karc FM-en. A legutóbbi adás közreműködői voltak: Panyi Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatóhelyettese, Molnár Balázs, az Alapjogokért Központ projektvezetője és a szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre. Ismétlés: szerdán hajnalban három és négy között.

A műsor legfrissebb részét itt hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.