Háromszáznál több határsértőt fogtak el a hétvégén

Október első hétvégéjén sem csökkent a migrációs nyomás a magyar–szerb határon.

Végh Attila
2020. 10. 05. 17:57
Bács- Kiskun MRFK határrendészet
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy török embercsempész banda egyszerre, két kamionban próbált meg illegális bevándorlókat átjuttatni a magyar határon. Velük együtt háromszázhúsz határsértőt fogtak el a rendőrök szombaton és vasárnap Magyarország déli határszakaszán – számolt be a Police.hu.

Bács-Kiskun megye területén volt a legnagyobb forgalom a zöldhatáron. Az illegális migránsok éjszaka próbáltak meg átjutni a műszaki határzáron, ez 229 alkalommal sikerült, de a rendőrök minden határsértőt elfogtak. A hatóság emberei ötven migránst tetten értek, ők maguktól fordultak vissza Szerbia felé.

Illegális bevándorlók – illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna

Csongrád-Csanád megye területén szombaton 42 illegális bevándorlót fogtak el, 11 esetben pedig megakadályozták a határsértést a rendőrök. Vasárnap 91 migráns akadt fenn a határvadászok hálóján, a legnagyobb létszámú csoport Ásotthalom térségében.

Vasárnap éjjel juthattak át a tilosban azok a külföldiek, akiket tegnap hajnalban igazoltattak a határrendészek Ruzsa külterületén. Egy kivilágítatlan kisbuszra figyeltek fel a rendőrök, a sofőr a sötétben megpróbált elhajtani. A menekülés nem sikerült, a szlovák rendszámú autót a határvadászok feltartóztatták, 17 utast fogtak el. A szállító ellen embercsempészet gyanúja miatt büntetőeljárás indult, autóját lefoglalták, a szlovák férfit őrizetbe vették.

Csanádpalota határátkelőhelyen vasárnap hajnalban egy román kisteherautóban kilenc határsértőt találtak a magyar és a román rendőrök. A járműbe utólag beépített fal mögött meghúzódó indiai állampolgároknak nem volt érvényes európai vízumuk. Másfél órával később egy török rendszámú kamion rakterének ellenőrzése során 31 férfit fedtek fel az egyenruhások a rakomány között megbújva. Ezzel egy időben egy másik török kamionból további 18 migráns került elő, a két teherautó egy szervezett embercsempész bandához tartozott. Az elfogott illegális bevándorlók mindegyike török állampolgárnak vallotta magát, illegális munkavégzés céljából akartak eljutni Berlinbe. A kamionosok ellen embercsempészés, míg utasaik ellen tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.