Hatástalanították a robbanótestet, megindult a közösségi közlekedés

Hatástalanították a világháborús bombát, a lakók visszatérhetnek otthonaikba – közölte a fővárosi kormányhivatal szombat délben a honlapján.

Forrás: MTI2019. 07. 13. 13:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A honvédség tűzszerészei sikeresen kiszerelték a gyújtószerkezetet. A robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják, ahol később megsemmisítik – írták. A munkálatok idejére elrendelt lezárásokat feloldották, megindult a forgalom, a lakók visszatérhetnek lakóhelyeikre.

A teljes művelet és a lezárás több mint három és fél órán át tartott, mintegy hétszáz embernek kellett elhagynia otthonát.

„Budapest Főváros Védelmi Bizottsága, valamint a műveletben résztvevő társszervezetek köszönik a lakosság türelmét” – írták a tájékoztatóban.

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek azt mondta: egy 100 kilogrammos szovjet gyártmányú betonromboló gránátot hatástalanítottak. A hatástalanítás mintegy fél órán át tartott, minden bonyodalom nélkül zajlott le – közölte.

A bomba hatástalanítása után megindulhatott a vonatforgalom és az érintett villamosok, buszok is a megszokott rendben közlekednek Rákospalota-Újpest vasútállomásnál.

Megindult a közösségi közlekedés

A Mávinform az MTI-vel azt közölte: délre befejezték a Magyar Honvédség tűzszerészei a bomba hatástalanítását és elszállítását Rákospalota-Újpest vasútállomáson. Már nem kell pótlóbuszokra átszállni a szobi vonalon. A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon szombat kora délután még 10-20 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

A veresegyházi vonalon pályakarbantartás miatt július 15-ig továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat Rákospalota-Újpest és Veresegyház között.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írta: az érintett útszakaszokat megnyitották. A 12-es villamos ismét közlekedik, a 14-es villamos újra a teljes vonalon jár. A 96-os és a 121-es autóbusz, valamint az N84-es (IK180-as) nosztalgia-autóbusz az eredeti útvonalon szállítja az utasokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.