Hazai nagyvállalatok élelmiszeradományai segítik a rászorulókat

Eddig 26 élelmiszeripari vállalat több mint százmillió forintnak megfelelő élelmiszert adományozott az Élelmiszerbank számára.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 10. 18:16
null
A magyar gazdák sorsa a vásárlók kezében van, ezért széles körű edukációs kampány indul hamarosan Forrás: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány által indított Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő (NÉV) programjából támogatáshoz jutók vállalták, hogy a támogatás fejében a Karitatív Tanács szervezeti tagjainak adományoznak termékeikből. A bejelentést Nagy István agrárminiszter tette a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktáránál.

Erkölcsi kötelességünk segíteni azokon, akik szükséget szenvednek. Nemcsak a nagyvállalatok, hanem mindannyian, és nemcsak az ünnep idején, hanem egész évben tehetünk azért, hogy minden nélkülözőnek szebb legyen a karácsony, és szebb legyen az év minden napja – fogalmazott az agrárminiszter.

A NÉV programot az agrárminisztérium dolgozta ki 25 milliárd forint keretösszeggel, amelyből nyolcmilliárd forintra az élelmiszer-feldolgozó vállalkozások pályázhattak. A program célja, hogy Magyarországon stabil maradjon az élelmiszer-ellátás, megerősödjenek a termelői kapacitások, és a munkahelyeket is megvédje a koronavírus járvány okozta válság alatt. Nagy István azt is elmondta, hogy a nagyvállalatok pályázati részvételének az is a feltétele volt, hogy az általuk elnyert támogatás tíz százalékának megfelelő értékben termékeikből adományozzanak a rászorulóknak.

Cseh Balázs, az Élelmiszerbank vezetője elmondta, évente kétszázötvenezer rászorulónak próbálnak segíteni, amelyben komoly támogatást jelent a kormány válságkezelő programja. Ennek köszönhetően megvalósul az állami, a vállalati és a civil szféra együttműködése.

A helyszínen a Bonafarm Csoport is jelen volt, melynek tagjai (Pick Szeged Zrt., a Sole-Mizo Zrt., a Bonafarm Bábolna Takarmány Kft.) vállalták, hogy a következő két-három hónapban húszmillió forint értékben adományoznak az Élelmiszerbank Egyesületnek.

Az Agrárminisztérium közlése szerint a Karitatív Tanácsnak szervezeti tagja még a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Baptista Szeretetszolgálat is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.