Hazánk ellen újabb lejáratókampány indult a német sajtóban

Magyarország igazságügyi minisztere cáfolta meg a német média valótlan tudósításait.

Magyar Nemzet
Forrás: FACEBOOK2021. 01. 28. 17:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán kommentálta a német sajtó újabb, Magyarországot lejárató, egyoldalú kampányát. A magyar és angol nyelven is közzétett, csütörtöki bejegyzésben a tárcavezető arról számolt be, hogy

a németországi médiumok válaszra sem méltatták a magyar kormány megkereséseit, hanem ehelyett teljesen félretájékoztatták a német olvasókat.

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/a.2028879340464345/4078711695481089/

Varga Judit közölte: az egész német sajtót bejárta az a hír, hogy Magyarország az Európai Bíróság ítéletével szemben toloncol vissza migránsokat Szerbiába. Hozzátette, eddig is nyilvánvaló volt, hogy a német médiumok nem kiegyensúlyozottan tájékoztatnak, de a sajtószabadság nevében jó lett volna, ha az alaptalan vádakról a magyar kormány véleményét is megkérdezik, közölve a válaszreakciókat. Az igazságügyi tárca megkereséseire azonban ezek a médiumok nem válaszoltak.

Varga Judit kijelentette,

Magyarország eddig minden európai uniós bírósági ítéletnek megfelelt, azokat maradéktalanul végrehajtotta.

A miniszter ironikusnak tartja, hogy miközben Európa országai egy eddig ismeretlen vírus ellen harcolnak, és zárják le határaikat saját állampolgáraik védelmében, addig Magyarországtól elvárják, hogy tétlenül hagyja illegális bevándorlók tömegeinek átszökését Európába. Déli szomszédunkkal kapcsolatban hozzáfűzte, hogy Szerbia nem csupán biztonságos ország, de az EU tagjelölt állama is, amellyel tárgyalásokat folytat az unió a teljes jogú tagságról. Varga Judit hangsúlyozta: az ilyen nehéz időszakban, amikor emberéletek forognak kockán, különösen nagy szükség volna az objektív és pártatlan tudósításokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.