Hazánkban harmadannyian halnak meg, mint ami az uniós átlag

Simicskó István úgy látja, hogy nem segít a baloldal, hanem álhírekkel és kamuvideókkal mesterkedik.

Magyar Nemzet
2020. 10. 19. 14:26
SIMICSK Istvn
Budapest, 2019. mrcius 18. Simicsk Istvn, a Fidesz kpviselje napirend eltt felszlal az Orszggyls plenris lsn 2019. mrcius 18-n. MTI/Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első hullám elleni védekezés sikeres volt, de a baloldalra ennek során sem lehetett számítani – mondta Simicskó István napirend előtti felszólalásában a parlamentben, és hozzátette: a magyar egészségügy most is helytáll. A KDNP frakcióvezetője emlékeztetett: Magyarországon harmadannyian halnak meg, mint ami az uniós átlag.

Mint kifejtette: senki sem látta előre, hogy egy világjárvánnyal kell majd szembenéznünk, ami a gazdaságra is jelentős hatással lesz, ezért különösen nagy dolog, hogy 2010-től sikerült megerősíteni Magyarországot, ami ma már erős országként le fogja győzni a válságot. A KDNP üdvözli a gazdaságvédelmi operatív törzs elindítását és azt is, hogy a kormány hatezer-milliárd forintot fordít a gazdaság megóvására.

A baloldali kormányok csak terheket, megszorításokat róttak az emberekre, és a mostani válságkezelésben sem segítenek, hanem álhírekkel és kamuvideókkal mesterkednek – hangsúlyozta Simicskó István, kiemelve: a kormányra viszont számíthatnak az emberek.

Válaszában Zsigó Róbert kiemelte: a baloldal annak idején kiszolgáltatta a családokat a válságnak, de a mostani kormány családbarát országot épít, és minden vágyott gyermek megszületését segíti. Családbarát adórendszert vezetett be, fejleszti a bölcsődéket, bevezette a csokot, a babaváró támogatást, most pedig minden idők legnagyobb otthonteremtési programját kezdte meg – sorolta a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.