Herényi és az antikommunista álarc

Döbbenetes szavak.

Juhász Attila
2019. 12. 01. 8:58
Hernyi Kroly
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Herényi Károly a Fidesz-MDF pártszövetség és közös kormányzás idején még antikommunista szerepben tetszelgett, azonban később mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egykor volt demokrata fórum korábbi somogyi elnöke, volt frakcióvezetője akkoriban álarcot viselt.

A foga fehérjét azóta már az ATV-ben is nemegyszer megvillogtató, immár nyíltan balos, szélsőliberális figura szerint ugyanis a kommunizmus áldozatai részben maguk tehetnek a sorsukról.

Érdemes szó szerint is idézni, mit is talált mondani Herényi anno a Klubrádióban: „Nem lehet egyenlőségjelet tenni a holokauszt és a kommunizmus áldozatai közé. Az, hogy a kommunizmus áldozatává vált valaki, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát erről ő dönthetett. Ha akart, kommunista is lehetett.”

Döbbenetes szavak ma is.

Herényi Károly ezzel meggyalázta a kommunizmus mintegy százmillió áldozatának emlékét, saját magát pedig – bár ez nem egyszerű mutatvány – még az eddiginél is mélyebbre rántotta. Körülbelül oda, ahol az „Ellenforradalom 1956”, a „BAL-Balpárt” és más hasonló, szélsőbalos Facebook-csoportok tagjai, kommentelői találhatóak.

Havas Szófia szintje ez, de az is igaz, hogy a Horn család tagjaként ő már ebbe az akolba született bele, Herényi viszont csak hozzájuk sodródott.

Hogy pénzért, karrierért vagy csak simán sértődöttségből, az ebben az esetben irreleváns.

Persze könnyen meglehet, hogy igazából mindig is közéjük tartozott, de ilyen kijelentésekre semmilyen mentséget nem lehet találni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.