Hollik István: Mateusz Morawiecki és Orbán Viktor mond beszédet a Nemzeti Múzeumnál

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök mond ünnepi beszédet március 15-én – nyilatkozta Hollik István kormányszóvivő szombaton Budapesten a kormany.hu-nak.

Forrás: MTI2019. 03. 09. 17:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délelőtt 9 órakor a magyar zászló ünnepélyes felvonásával kezdődik a március 15-i ünnepség a Kossuth Lajos téren – közölte, hozzátéve: utána onnan a Múzeumkerthez vonul a „huszármenet”, amelyhez bárki szabadon csatlakozhat.

Hollik István elmondta: az ünnepség 10.30-kor a Nemzeti Múzeumnál folytatódik, ahol Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő köszönti a megemlékezőket, majd Orbán Viktor miniszterelnök mondja el ünnepi beszédét.

A kormányszóvivő szólt arról is, hogy a Múzeumkertben a beszédek után, a budai Várban pedig egész nap programok várják a családosokat.

Úgy fogalmazott: „ünnepeljük együtt a forradalom hőseit, és álljunk ki Magyarország függetlenségéért, ahogy ők tették!”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.