Hollik István: Strasbourg a magyar államnak adott igazat

A strasbourgi ítélet a magyar kormány álláspontját támasztja alá, hivatkozási pont lesz a jövőben – jelentette ki Hollik István kormányszóvivő a HírTV Magyarország élőben című műsorában annak kapcsán, hogy a magyar államnak adott igazat tranzitzóna-ügyben az Emberi Jogok Európai Bíróságának Nagykamarája. A politikus reagált arra is, hogy Karácsony Gergely főpolgármestere egy városokért lobbizó szervezet prágai rendezvényén járt, amelynek célja, hogy az unió a kormányzati szint helyett közvetlenül a városokat támogassák. Hollik István kifejtette: a kormány semmilyen ilyen javaslatot nem támogat

Forrás: MTI2019. 11. 22. 15:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan támadták a kormányt és a tranzitzónákat, hogy fogva tartják, börtönkörülmények között az illegális bevándorlókat. A strasbourgi bíróság a magyar államnak adott igazat.

„Naívak lennénk, ha azt gondolnák, hogy ettől a bevándorláspártiak támadása és nyomása az megfog szűnni Magyarországgal szemben.” A kormány szóvivője szerint ez az ítélet most megkönnyíti a kormány dolgát. Hozzátette, a tranzitzónát egyébként el lehet hagyni, csak nem Magyarország irányába.

A kormányinfón elhangzottakról elmondta, gyülekeznek a viharfelhők, hiszen az Európai Unió gazdasági fejlődése egyre inkább lehajlóban van. A magyar kormány célja, hogy az ország gazdasági növekedése az Európai Unió növekedését minden évben kettő százalékkal haladja meg.

„Meg akarjuk védeni a magyar gazdaság eddigi eredményeit. Hiszen mi nem önmagában a gazdasági növekedésért csináljuk, a gazdasági növekedés mögött az emberek munkájának elismerése áll, béremelkedések állnak. Amikor gazdasági növekedésről beszélünk, akkor arról beszélünk, hogy minden magyar ember tud lépni egyet egyről a kettőre.”

A második gazdaságvédelmi akcióterv eszközein folyamatosan dolgozik a kormány és a pénzügyminisztérium. Hollik István hozzátette, mindenki biztos lehet abban, hogy ezek az eszközök teherkönnyítést fognak jelenteni, gazdaság ösztönző lépések lesznek.

„Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogyha van egy visszaesés, akkor a magyar gazdaságot tudjuk ösztönözni és a vállalkozásoknak pedig ebben a nehezebb helyzetben tudjunk segíteni.”

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.