Iványi Őrsi Gergellyel kötött paktumot

Iványi Gábor lelkész, egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke a II. kerületi polgármesterrel, Őrsi Gergellyel indított péntekig tartó, online aukciót. A tíznapos jótékonysági aukción különböző tárgyakat lehet megvásárolni, a befolyt összeget pedig az egyesület a rászorulóknak osztja szét. Elvben – írja a Pesti Srácok.

Forrás: Pesti Srácok, Magyar Nemzet2021. 01. 21. 18:43
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyurcsány-párthoz erősen kötődő Iványi Gábor a szocialista Őrsi Gergely II. kerületi polgármesterrel paktált le. Az egyesület merészebb álmokat is dédelget a közeljövőben, hiszen az Őrsi vezette városrészben úgynevezett charity shopot is nyitnak – értesült a Pesti Srácok. A terv részletei egyelőre nem ismertek. Ami viszont igen, Iványi és egyháza, a kibogozhatatlan hátterű Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), illetve az Oltalom Karitatív Egyesület régóta anyagi gondokkal küzd, miközben az utóbbi nyolc évben az Emberi Erőforrások Minisztériumától két és fél milliárd többlettámogatást kaptak, ugyanakkor az egyesület által működtetett hajléktalanszállók borzalmas állapotban vannak, közüzemi tartozásaik összértéke pedig meghaladja a harmincmillió forintot.

Őrsi Gergely szocialista polgármester
Fotó: MTI

Iványi újabb pénzszivattyúötletére Őrsi Gergely vevő is volt. A II. kerület polgármestere Facebook-oldalán buzdította a helyieket az adakozásra. Iványi sorra kapja a balliberális városvezetőktől az adományokat, Karácsony Gergely főpolgármester például ötmillió forintot adományozott, hogy kisegítse őt a közüzemi tartozások csapdájából. Sőt, a többmilliós köztartozást is elengedte nekik a gázszolgáltató, miután a lelkész telekürtölte a sajtót nyomorúságával.

 

Mivel Iványi Gábor szervezeteinek pénzmozgása átláthatatlan, így aztán az említett aukció esetében kérdéses, mire fog elmenni a pénz, ebből hány kerületit fognak támogatni, egyáltalán hol és miféle bolt lesz az említett adománybolt.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke
MTI-fotó: Kallos Bea

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy a Demokratikus Koalícióhoz ezer szállal kötődő lelkész gyakran kap balról segítséget. Mint írtuk: ahelyett, hogy belvárosi lakosokon segítene Nagypál Anikó DK-s önkormányzati képviselő, inkább saját holdudvarának játssza át az V. kerületi adófizetők pénzét. A koronavírus-járvány a belvárosiakat is sújtja, de a DK-s képviselő egy olyan hajléktalanszállót támogat a saját önkormányzati keretéből vásárolt koronavírustesztekkel, ahol Gyurcsány lánya is dolgozik marketingesként. Továbbá arról is írtunk, hogy az Oltalom szállóin dolgozó szociális munkások bére jócskán az állami alkalmazottak járandósága felett van. Érdekes, hogy a pénzügyi gondokkal küzdő egyesület hogyan tud háromszázezer forintos fizetést biztosítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.