Jelen Tamás: Karácsony migránstámogatókat segít

Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a problémát, amit a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat migrációbarát politikája jelent — hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Jelen Tamás, a XIV. kerületi Fidesz választókerületi elnöke. Mint ismert, Zuglóban a 2015-ös migrációs válság kitörése óta iszlám kulturális központ épült, migrációs érzékenyítő tréningeket tartottak, illetve adományraktárat is kialakítottak a bevándorlók számára.

2019. 05. 07. 5:50
null
A Fidesz választókerületi elnöke szerint a problémát nem lehet figyelmen kívül hagyni Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Látható, hogy összefogtak Európa migránsbarát politikusai, és ehhez Karácsony Gergely zuglói polgármester asszisztál a leginkább – jelentette ki lapunknak Jelen Tamás.

A XIV. kerület fideszes választókerületi elnöke elmondta: a Deutsch Tamás kormánypárti európai parlamenti képviselő részvételével megtartott múlt pénteki lakossági fórumon egyebek mellett a zuglói mecsetépítések és a városrészben zajló irányított lakosságcsere is terítékre kerültek, és ezeket a fontos kérdéseket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A Fidesz választókerületi elnöke szerint a problémát nem lehet figyelmen kívül hagyni
Fotó: Havran Zoltán

A Párbeszéd – amelynek Karácsony a társelnöke – a deklaráltan bevándorláspárti Zöldek/Európai Szabad Szövetség európai parlamenti csoport tagja, és nem meglepő módon az általa vezetett önkormányzat is több alkalommal tanúbizonyságát adta migrációpártiságának.

Nem sokkal a 2015-ös migrációs válság kitörését követően a képviselő-testület vállalta, hogy raktárhelyiséget biztosít a Menhely Alapítvány és más civil szervezetek részére egy Kerepesi úti épületben, ahol a migránsoknak szánt adományokat tárolhatják.

Az MSZP–Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltjeként is fellépő Karácsony az előterjesztést akkor azzal próbálta igazolni, hogy a Városligetben, Zugló vasútállomáson és annak környékén is megjelentek a menekültek, s a Menhely Alapítvány és más civil szervezetek ezért arra kérték az önkormányzatot, hogy segítsen elraktározni a bevándorlóknak szánt adományokat.

Tavaly év elején pedig érzékenyítő- képzést – úgynevezett migránsspecifikus szakmai műhelysorozatot – indított a Soros György által is támogatott Menedék Migránsokat Segítő Egyesület a XIV. kerület egyik háttérintézményében.

A Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központban rendezett, hat alkalmas szeánszsorozaton egyebek mellett szó volt a bevándorlással kapcsolatos magyarországi fogalmakról és szabályozásokról, valamint a migráció lélektanáról is. Az elmúlt esztendőben mecsettel kombinált iszlám kulturális központot is avattak Zuglóban.

Közben – mint arról beszámoltunk – a bevándorlást ellenző kormányok megkerülésére új migránselosztási javaslatot dolgozott ki a németországi Bündnis 90/Die Grünen szélsőliberális párthoz közel álló Heinrich Böll Alapítvány.

A kezdeményezés szerzői kívánatosnak nevezték az önkormányzatok megerősítését, valamint egy úgynevezett „települési szintű áthelyezési mechanizmus” létrehozását, ami szerintük „Európa alulról történő újjáépítésére” jelenthetné a megoldást.

Az alapítvány tervezete azzal ösztönözné a városokat az áttelepítési programhoz történő csatlakozásra, hogy közvetlen hozzáférést biztosítana számukra az uniós forrásokhoz. A kezdeményezés kiskaput nyújthat a bevándorláspárti erők számára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.