Jelentős bércsökkentés a Miskolc Holdingnál

Beindult a baloldalon a megszorító politika, és amire még nem volt példa Miskolc történelmében, ma megtörtént.

2020. 04. 09. 13:49

Egy nappal azután, hogy a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja egy öt pontból álló mentőcsomagot jelentett be, amelyet a munkahelyek megőrzése és az emberek védelme érdekében állítottak össze a balliberális városvezetés számára, máris súlyos lépésekre szánta rá magát az önkormányzat egyik nagy cége. A város közleményben tudatta, hogy a Miskolc Holding Zrt. vezetése kénytelen lépéseket tenni a működőképesség megőrzése, a város alapvető szolgáltatásainak biztosítása érdekében.

– Ahhoz azonban, hogy senkit se kelljen elbocsátani, hozzá kell nyúlnia a bérekhez is. A kényszerű munkáltatói intézkedés értelmében – amit a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága is támogat a fennálló helyzetre tekintettel – április hónaptól csökkennek a dolgozói bérek. Ezek eltérő mértékűek, amelynek alapelveit egy igazgatósági határozattal elfogadott munkáltatói előterjesztés rögzíti – írták közleményben.

Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP miskolci frakcióvezetője erre úgy reagált, hogy fájdalmas gyászjelentést adott ki a Miskolc Holding. – Amit temetnek, nem más, mint az a dolgozói remény, hogy Miskolc szocialista-jobbikos vezetése képes lesz megszervezni a vállalat gazdasági védelmét, és megóvni a munkavállalókat és a munkásokat a járvány hatásaitól. Most már látjuk, hogy nem lesz képes. Ehelyett beindult a baloldalon szokásos megszorító politika, és amire még soha nem volt példa Miskolc történelmében, ma mégiscsak megtörtént, vagyis kivétel nélkül visszavágták minden dolgozó munkabérét – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Úgy tudjuk, hogy ráadásul a vezetők bérét jobban megkímélték, mint a legtöbb alkalmazott, például a fizikai dolgozók fizetését. Alakszai Zoltán hozzátette: nemcsak ez az, ami oly nagyon elkeserítő ezekben a percekben. Rámutatott arra, hogy miközben az emberek kényszeredetten viselik áprilistól a súlyos megszorítás terheit, a miskolci városháza által kiadott közleményben szó sincs arról, hogy az önkormányzati képviselők, külsős bizottsági tagok, felügyelő bizottsági tagok osztoznának ebben az élethelyzetben. – Pedig az lenne a minimum, hogy azok, akikre a városvezetés terhe hárul, ne járhassanak jobban, mint azok, akiket vezetni kellene.

Tisztelettel kérjük tehát, és elvárjuk Veres Pál polgármester úrtól, hogy rendkívüli jogkörével élve haladéktalanul intézkedjen mindezen személyek tiszteletdíjainak csökkentéséről – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.