Jótékonysági est a felvidéki magyar iskola megmaradásáért

Heztmann Róbert: A tapasztalatok szerint azok a magyar gyermekek, akiket szüleik – akár kényszerből – szlovák iskolába iratnak, szlovák emberként kerülnek ki onnan.

Forrás: Karc FM2019. 12. 10. 13:48
null
Fotó:
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Patrióták Közösségének december 12-én rendezendő jótékonysági estjén a felvidéki Kecső iskolájának fenntartásához várnak adományokat.

Az iskolába járó gyermekek után kapott állami támogatás ugyanis jelenleg nem elég az intézmény dolgozóinak kifizetésére, az épület fenntartására.

A településen ugyanakkor az elmúlt években egyre több gyermek születik, így 2-3 éven belül ismét megtelik majd az iskola magyar fiatalokkal – ha az intézmény ki tud addig tartani. Hetzmann Róbert, a Magyar Patrióták Közösségének elnöke a Karc FM-en arra figyelmeztetett: a tapasztalatok szerint azok a magyar gyermekek, akiket szüleik – akár kényszerből – szlovák iskolába iratnak, szlovák emberként kerülnek ki onnan.

Ott ugyanis a magyar nyelvet nem tanulják, ahogy a magyar kultúrát vagy magyar történelmet sem. Kecső fiataljainak „megmentéséért” is gyűjtenek ezért most csütörtökön, a Duna Palotában, ahol a belépő összegét is a felvidéki település intézményének adják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.