Karácsony 50 milliárdért támogatná az atlétikai stadiont

A főpolgármester a sportberuházás támogatásához azt is feltételül szabta, hogy folytatódjon a zöldfelületek növelése Budapesten, valamint folytatódjon a csepeli nagyerdő program.

2019. 11. 25. 15:25
null
Felül az atlétikai központ, alul a kispesti futballaréna látványterve. Az ellenzéki politikusok csak a pozíciók megszerzéséig ellenkeztek?
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely főpolgármester hétfő délután ismertette, hogy milyen feltételekkel támogatná a Budapesti Atlétikai Központ és Közpark felépítését. A baloldali vezetés azt szeretné elérni, hogy a következő 5 évben 50 milliárd forintot kapjon a főváros az alap- és a járóbetegellátás fejlesztésére az egészségügyi költségvetésben elkülönített összegeken felül.

Karácsony szerint egyebek mellett CT- és MR-gépeket szeretnének venni, ám újságírói kérdésre nem tudott pontos választ adni arra, hogy hány berendezés beszerzését tartja szükségesnek, általánosságban azt mondta, hogy meg kellene duplázni ezen eszközök számát. Ismeretes: Karácsony Gergely a választási kampányban azt ígérte, hogy eléri a kormánynál: minden kerületben legyen egy CT-berendezés. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez már a választás előtt teljesült, ugyanis a főváros 23 kerületében 27 darab CT működik.

A főpolgármester a sportberuházás támogatásához azt is feltételül szabta, hogy folytatódjon a zöldfelületek növelése Budapesten, valamint folytatódjon a Csepeli Nagyerdő Program.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere azt szeretné elérni, hogy a IX. kerületbe költözzön az Országos Széchenyi Könyvtár, valamint azt is a sportberuházás támogatásának feltételéül szabta, hogy a felépülő stadiont lehessen használni tömegsportcélokra, épüljön meg a kajakpálya a Ráckevei-Dunán, valamint kotorják ki a Soroksári Duna-ág medrét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.