Karácsony Gergely a saját kerületében is eltévedne

Minden gyermek már általános iskolás korában az 1848. március 15-i események kapcsán megtanulja, hogy a Nemzeti Múzeum a belvárosban, a Múzeum körúton van, nem pedig a Városligetben.

2019. 09. 05. 10:20
null
Polgármester úr, ez itt a Nemzeti Múzeum, a belvárosban találja meg Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Nemzeti Múzeum épülete egy olyan brutális épület egy park közepén, amit szerintem, hogy mondjam, csak nagyon nagy őrültségnek gondolom ezt a projektet” – szó szerint így fogalmazott Karácsony Gergely az ATV stúdiójában kedd este. A baloldal közös főpolgármester-jelöltje olyan hevesen támadta Tarlós István főpolgármestert, a kormányt, valamint a Városligetet megújító Liget Budapest projektet, hogy fel sem tűnt az újabb súlyos bakija, hiszen köztudott, és minden gyermek már általános iskolás korában az 1848. március 15-i események kapcsán megtanulja, hogy a Nemzeti Múzeum a belvárosban, a Múzeum körúton van, nem pedig a Városligetben.

A botlás, amelyet később sem javított ki Karácsony, azért is duplán kínos számára, hiszen a liget, ahova tévesen a Nemzeti Múzeumot helyezte, Zuglóban van, amelynek jelenleg még ő a polgármestere a Párbeszéd színeiben. Karácsony valószínűleg összekeverte a Nemzeti Múzeumot az épülő Néprajzi Múzeummal vagy pedig a lebontott Petőfi Csarnok helyére tervezett Nemzeti Galériával.

Polgármester úr, ez itt a Nemzeti Múzeum, a belvárosban találja meg
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nem ez az első eset, hogy a politikus tárgyi tévedésektől hemzsegő kijelentéseket tesz. Márciusban a fejlesztési elképzelései kapcsán Csepelt Észak-Pesten kereste. „Én konkrétan az észak-pesti fejlesztésekről beszélek. Az egész csepeli fejlesztés a Galvani-híddal” – fogalmazott akkor a Pesti Srácok kérdésére. Korábban, januárban az ellenzéken eluralkodó helyesírási „válság” idején nem sikerült eldöntenie több próbálkozásra sem, hogy Face­book-bejegyzésében j-vel vagy ­ly-nal kell írni azt, hogy „dolgozószobájából”. Sokadik próbálkozásra a szocialisták bukott miniszterelnök-jelöltje végül kiemelve, nagy LY-nal írta le a szót.

Hasonlóan tájékozatlan politikus képét rajzolják ki Karácsony szövetségesének, a Momentum Mozgalom elnökének a kijelentései. Fekete-Győr András egy 2017. júniusi, józsefvárosi lakossági fórumon csak a Rákóczi teret tudta megnevezni nevezetességként, arra a kérdésre pedig, hogy mit mutatna meg egy turistának a VIII. kerületben, a Liliom utcát és környékét említette, ami Ferencvároshoz tartozik. Fekete-Győr az energiagazdálkodás kapcsán is tett érdekes kijelentést, amikor a napelemeket atomerőműveknek titulálta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.