Karácsonyék alkalmatlanok a Tarlós-korszak folytatására

A kutató szerint a fővárosi vezetés tagjai politikai hovatartozásuk alapján lettek kiválasztva.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 13. 9:23
null
A főváros új vezetője kínos és zavaros magyarázkodásba fogott, ám ebből sem jött ki jól Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsonyék alkalmatlanok a Tarlós-korszak építkezésének folytatására – mondta el Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet kutatója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. Kijelentését azzal indokolta, hogy a főpolgármester-helyettesek és a tanácsadók politikai hovatartozásuk alapján lettek kiválasztva, vagyis nincs szakmai kompetenciájuk és városvezetési tapasztalatuk.

A gödi önkormányzati konfliktusra utalva úgy vélekedett, hogy ideológiai ellentétek vannak az ellenzéki politikusok között, így nem tudnak egy értékközösségben dolgozni. A kutató szerint Budapesten is éles konfliktusok várhatók. Jelenleg bénultság látszik, a Lánchíd felújításával kapcsolatban pedig „amatörizmus” figyelhető meg, a féléves késéssel megszülető tenderkiírás ugyanis „hemzsegett a jogi hibáktól” – mondta Nagy Ervin.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.