Karácsonynak már nem fontos a 3-as metró felújítása

Karácsony Gergely főpolgármester szerint lehet, hogy nem is lett volna fontos felújítani a korábban folyamatosan leálló és kigyulladó 3-as metrót. A balliberális városvezető szerint túl sokba kerül az a rekonstrukció, amiért ellenzékben még tüntettek és aláírást is gyűjtöttek. Közben a 2010 előtti MSZP–SZDSZ-es hatalom újabb arcai tűnnek fel a fővárosi cégek környékén.

2019. 12. 04. 6:18
null
Hét éve még füstölő szerelvényekkel is meg kellett küzdeniük a tűzoltóknak Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A 3-as metró felújításánál tulajdonképpen már van egy pipa. Itt már elindultunk, van érvényes közbeszerzés, amelyet korábban hirdettek meg, most mi lezártuk, hogy ez menjen tovább. Itt alapvetően egyébként kormányzati pénzből történik ez a beruházás, a főváros, ami plusz forrást igényel ez, azt beleteszi, itt nem tudunk várni, miközben van azon vita, hogy ez a 3-as metró felújítás valóban annyira fontos-e, mint amennyi pénzt erre elköltünk, de ez egy örökölt helyzet, ezt csináljuk és ez megy tovább. […] Nem tudjuk megállítani már, és azt gondolom, hogy többet ártana a leállítás, mint amit használna, tehát ez sínen van, hogy ezzel a rossz szóviccel éljek” – szellemeskedett Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Start tegnapi műsorában.

Az ellenzéki városvezető kétségbe vonta a felújítás szükségességét annak ellenére, hogy Demszky Gábor liberális főpolgármester két évtizedes regnálása alatt annyira leromlott a vonal és a járműpark állapota, hogy mindennapossá váltak a járműleállások és a tűzesetek.

Hét éve még füstölő szerelvényekkel is meg kellett küzdeniük a tűzoltóknak
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Párbeszéd-társelnök Karácsony és ellenzéki szövetségesei 2017-ig, a vonal és a járműállomány teljes rekonstrukciójának megkezdéséig – amihez a főváros és a BKV Zrt. adósságállományának állami átvállalása is kellett – szinte minden nap követelték a felújítás megkezdését. Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, Horváth Csaba – jelenleg Zugló polgármestere – 2017. január 20-án még tüntettek is a 3-as metró felújításáért.

– Elég volt a hazugságokból és semmittevésből – hangoztatta Horváth Csaba, majd felmutatott egy játék metrót, és azt mondta, a metró nem játék, ezért inkább ezt a játék metrót ajánlja Tarlós István főpolgármesternek, hozzáfűzve, a budapestiek életével ne szórakozzon. Három évvel korábban az MSZP még aláírásgyűjtésbe is kezdett a metrórekonstrukció ügyében.

Kunhalmi Ágnes egyenesen azt mondta: Tarlós István a főváros fideszes vezetésével együtt orosz rulettet játszik a budapesti emberekkel. A DK is kórusban követelte a munkálatok azonnali megkezdését, Gy. Németh Erzsébet, a Gyurcsány-párt jelenlegi főpolgármester-helyettese 2017. március 3-i sajtótájékoztatóján azonnali felújítást követelt, amit a BKV-tól kikért adatokkal is alátámasztott. Karácsony elvbarátja, párttársa, Erőss Gábor 2017-ben még további forrásokat követelt a metróhoz, hogy teljes legyen a vonal és a hozzá kapcsolódó aluljárók akadálymentesítése.

Míg Karácsony Gergely a Demszky-korszakban elhanyagolt 3-as metró felújításának szükségességén elmélkedik, addig a 2010 előtti világ újabb arcai bukkantak fel a fővárosi cégeknél.

A Fővárosi Közgyűlés következő ülésén felügyelőbizottsági posztot kaphat az extévés Vágó István (DK), Vásárhelyi Mária szociológus, az egykori SZDSZ prominense, Mártha Imre, aki Gyurcsány miniszterelnöksége alatt az MVM vezérigazgatója volt, Bőhm András volt SZDSZ-es politikus, fővárosi frakcióvezető, Hegyi Gyula korábbi MSZP-s képviselő és pártalelnök, valamint a szocialista Komjáthi Imre, aki egyszer odaláncolta magát az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.