Kásler Miklós: Egyedülálló onkológiai hálózat alakult ki Magyarországon

Az emberi erőforrások minisztere a Debreceni Egyetemen adta át az onkoradiológiai klinika új épületét.

2021. 07. 20. 15:50
KÁSLER Miklós
Kásler Miklós, az egész társadalom nevében mondott köszönetet a pedagógusoknak a járvány idején tanúsított helytállásukért Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberi erőforrások minisztere az eseményen a magyarországi onkológiai ellátás történetének felidézése után azt mondta: mára kialakult a nemzetközileg legmagasabb szinten akkreditált országos intézet, létrejött négy regionális centrum, amelynek része a Debreceni Egyetem, és a salgótarjáni centrum fejlesztésének befejezésével minden megyében működik megyei onkológiai centrum. Ezzel kiépült a teljes hazai hálózat – tette hozzá.

Kásler Miklós elmondta, hogy nemzetközi szintű onkológiai hálózat jött létre
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

A miniszter erre alapozva kezdeményezte korábban, hogy ne csak az egyes intézményeket akkreditálják Európában, hanem egységesen az egész ellátórendszert.

 

Kásler Miklós elmondta azt is, hogy Magyarország – 21 ország részvételével – létrehozta a közép- és a kelet-európai onkológiai akadémiát, ami páratlan lehetőséget kínál arra, hogy homogén rendszer, partnerség alakuljon ki az európai akadémia és a régió között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.