Kémiai kényszerkasztrálást vezetne be a Mi Hazánk

Toroczkai László elmondta: ennek érdekében a Mi Hazánk a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi az Országgyűlésben.

Forrás: MTI2019. 08. 29. 15:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kémiai kényszerkasztrálással büntetné a Mi Hazánk Mozgalom azokat, akik gyermekek ellen követnek el szexuális bűncselekményt – közölte a párt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Toroczkai László hozzátette: ennek érdekében a Mi Hazánk a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi az Országgyűlésben. Emellett megdupláznák az ilyen jellegű bűncselekmények után kiszabható szabadságvesztés időtartamát, mert a jelenlegi kettőtől nyolc évig terjedő büntetési tétel rendkívül alacsony – vélekedett a pártelnök.

Elmondta: kezdeményezésüknek aktualitást ad, hogy világszerte szaporodnak a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények. Erre reagálva a többi közt már Lengyelország és a legutóbb Ukrajna is bevezette a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények esetében a kémiai kényszerkasztrálást – fűzte hozzá Toroczkai László, aki szükségesnek nevezte a pedofil bűnözők adatait, fényképét tartalmazó, mindenki által hozzáférhető nyilvános adatbázis létrehozását is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.