Késhegyen táncol az Európai Unió

Ha újra az egykori Közös Piachoz hasonló laza szövetség lenne az Európai Unió – az lenne Magyarország érdeke.

Forrás: KARC FM2019. 11. 12. 16:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szétesés és a birodalommá válás egyaránt szerepel az Európai Unió válságának lehetséges kimenetelei között – hangzott el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A magyar érdekeknek azonban egyik szélsőség sem felelne meg. A mi szempontunkból az lenne a legjobb, ha az unió nem a föderáció, hanem a konföderáció, azaz egy laza államszövetség felé mozdulna el, a valamikori Közös Piachoz hasonlóan, de az egyes tagállamok között még annál is kevesebb kötőerővel.

A műsorban elhangzott az is: a Fővárosi Közgyűlés megalakulása után nemhogy nem friss szelek fújnak a budapesti városházán, hanem az újra megnyíló politikai kripták dohos lehelete lengi be az épületet. Olyan emberek kerültek ugyanis elő, olyan embereket neveztek a fővárosi intézményekhez, vállalatokhoz, akikről azt gondolta volna az ember, hogy soha nem kerülnek elő újra. Karácsony Gergely a fél Medgyessy-Gyurcsány kormányt behozta a budapesti vezetésbe. Azaz: kísértet járja be a városházát, a kommunizmus kísértete.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között a Karc FM- en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között. A legutóbbi adás közreműködői voltak: Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Fricz Tamás, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója, és a szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre.

Az igazság órájának legutóbbi része IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.