Kézi vezérlés alatt a szombathelyi közmédia

A Fidesz szombathelyi szervezete felszóltja Nemény András ellenzéki polgármester-jelöltet, hogy hagyjon fel a politikai ámokfutásaival, hazugságaival.

2019. 10. 01. 20:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felháborító és egyben szomorú bizonyíték jelent meg a helyi médiában arról, hogyan került szocialista kézi vezérlés alá a szombathelyi közmédia – jelentette ki közleményben a Fidesz szombathelyi szervezete. Előzőleg a Szombathelyi Hírlap arról írt, hogy a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetője, Halmágyi Miklós egy birtokukba jutott levelezésben ismeri el: médiamunkásainak megtiltotta, hogy a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, Balázsy Pétert kérdezzék. A kirobbant botránnyal kapcsolatban a Fidesz kiemelte: eddig is nyilvánvaló volt, hogy a városi közmédia teljes mértékben a szocialisták politikai irányítása alatt áll, ám most vált teljesen egyértelművé.

– Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen esemény után a nyilvános bocsánatkérés lenne a legkevesebb a szocialista Nemény Andrástól és kinevezettjétől. Valamint tartoznak annyival a szombathelyi embereknek, hogy lemondásukat is benyújtják. Nemény Andrást pedig felszólítjuk, hogy hagyjon fel a politikai ámokfutásaival, hazugságaival – tette hozzá közleményében a Fidesz szombathelyi szervezete.

Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta: ilyen körülmények között a mai stúdió-beszélgetésen nem tud részt venni, erről tájékoztatta is Halmágyi Miklóst.

– Az utóbbi időben több olyan információ látott napvilágot, ami alapján megállapítható, hogy a Szombathelyi Televízió nem pártatlan feltételek mentén szervezi a beszélgetést és sajnos a cenzúra sem áll távol a televíziótól – indokolta távolmaradását a polgármesterjelölt.

A szombathelyi szocialista poltikustól bocsánatkérést várna el a helyi Fidesz
Fotó: MTI/arga György

Hozzáfűzte: – Szombathelyi hagyomány, hogy a polgármester-jelölti vitát az egyetemen rendezik, közönség előtt, olyan módon, hogy mindenki számára lehetőséget biztosítanak az élő közvetítésre. Fontosnak tartom továbbá, hogy olyan személy vezesse a vitát, aki mindkét jelölt számára elfogadható és nem tagja egyik jelölt kampánystábjának sem, akinek pártatlanságához nem férhet kétség – hangsúlyozta. Egyúttal meghívta az ügyvezetőt és a televízió szerkesztőségét október 8-án 18 órára, egy valóban nyilvános vita közvetítésére.

Emlékezetes, az ellenzék az év elején szerzett többséget a szombathelyi közgyűlésben, miután Molnár Miklós alpolgármester szembefordult a városvezetéssel, és Balassa Péterhez (Jobbik) hasonlóan együtt szavazott a balliberális önkormányzati képviselőkkel. Ezután a „tizenegyek” leváltották a városi média cég vezetőjét, amely élére februárban saját embert neveztek ki Halmágyi Miklós személyében, aki mellett akkor Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke, az ellenzék helyi polgármesterjelöltje határozottan kiállt, a vezető objektivitását hangsúlyozva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.