Ki kampányol a magyar nyár ellen Szegeden?

Mára a baloldali városvezetés magatartása és sorozatos mulasztásai miatt, valamennyi ingyenes tiszai fürdőzési lehetőség megszűnt Szegeden – hangsúlyozták a jobboldali önkormányzati képviselők pénteken, az egykori Foka-szabadstrandnál tartott sajtótájékoztatón. Úgy vélik, az önkormányzat semmit sem tesz azért, hogy a szegediek ingyen lubickolhassanak a folyóban.

Forrás: DÉLMAGYAR.HU2020. 08. 07. 15:24
Botka László
Hajdúszoboszló, 2017. szeptember 13. Botka László, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) miniszterelnök-jelöltje érkezik a párt kihelyezett frakcióülésére Hajdúszoboszlón 2017. szeptember 13-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Botka László regnálása alatt a Sárgán, a Fokán, a Laposon és a Partfürdőn is megszűnt az összes szabadstrand. Eközben a Szegedhez közeli Algyőn kulturált strandolási lehetőséget alakítottak ki a helyieknek a Tisza-parton, de Szentesen, Csongrádon és Mindszenten is százmilliókat költenek vagy költöttek a szabadstrandok modernizálására – hangsúlyozta pénteken Haág Zalán, önkormányzati képviselő. Az ingyenes strandolásért lobbizik Haág Zalán és Német Ferenc.

Kampány a nyár ellen

A KDNP szegedi frakcióvezetője az egykori Foka-szabadstrandnál tartott sajtótájékoztatóján az MSZP országos kampányára is reagált. Az elmúlt hetekben a több millióból fejlesztett balatoni strandok védelmére kelt az ellenzék.

– A szabadstrandok elvételére tett kísérlet merénylet a magyar nyár ellen – ezzel a mondattal kezdődik a hazugságkampány, amelyhez több olyan szegedi MSZP-s képviselő is csatlakozott, akik másfél évtizeden keresztül asszisztáltak ahhoz, hogy Botka László polgármester felszámolja az ingyenes strandokat a Tiszán – mutatott rá a képviselő.

Haág Zalán kiemelte, az ATIVIZIG-nél és a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalnál kellene a szegedi önkormányzatnak kérelmezni a terület- és a vízminőség-vizsgálatát ahhoz, hogy kijelölhessék a szabadstrandokat.

– Ezt követően kulturált partszakaszt kellene kialakítani, valamint megtisztítani a hulladéktól és az uszadéktól a bójákkal kijelölt folyami szakaszt, illetve tusolókat és mosdókat kellene létrehozni, ahogyan azt korábban, több évtizeden keresztül megszokták a szegediek – tette hozzá a KDNP frakcióvezetője.

Szándék nélkül

Német Ferenc, fideszes önkormányzati képviselő szerint szándék is kellene ahhoz, hogy kinyisson a strand, de ez hiányzik a megyeszékhelyen.

– A Partfürdőt fenntartó Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetője ugyan megpróbált vízminőség-vizsgálatot végezni, azonban ez nem az ő feladata, hanem a Nemzeti Népegészségügyi Központé. De ehhez kérelmet kellett volna benyújtania a városvezetésnek, viszont úgy tűnik, a koronavírus miatt, megfeledkeztek arról, hogy egyszer nyár is lesz.

Talán őszre lesz ingyenes strand, de addigra már okafogyottá válik – magyarázta a képviselő.

Közgyűlés elé viszik

A sajtóeseményen elhangzott, azon dolgoznak a jobboldali képviselők, hogy a közgyűlés következő ülésén napirendre kerüljön a szabadstrandok sorsa, hogy ha már idén nem is, de jövőre lehetőségük legyen ingyen strandolni a szegedieknek – olvasható a Délmagyar.hu portál cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.