Kiesett az LMP, lemondott az elnökség

Csekő Imre
2019. 05. 27. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap este lemondott az LMP egész elnöksége a súlyos választási fiaskó után. – Az LMP-t megbüntették a választók, és nekünk el kell fogadnunk a döntésüket – nyilatkozta lapunknak Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője, amikor kiderült, kiestek az EP-ből.

– A választók nem felejtették el azt a cirkuszt, ami a tavalyi választások után kialakult a párt körül, és emiatt pártoltak el az LMP-től – hangsúlyozta. Szerinte a zöldpolitikának van bázisa hazánkban, és akiknek a téma fontos, el is mentek szavazni, csak nem az LMP-re voksoltak. A párt 2,19 százaléknyi voksot kapott.

Ungár Péter, a párt parlamenti képviselője is úgy fogalmazott a Hvg.hu-nak: „A választóink megbüntettek minket. Megérdemeljük. Nem az elmúlt két hónapért büntettek minket a választók, hanem az azt megelőző tizenkettőért. Elkövettük ugyanis a legnagyobb hibát, amit egy párt elkövethet: csalódást okoztunk a szavazóinknak, cserben hagytuk őket a választások után. Nem az ő képviseletükkel foglalkoztunk, hanem saját belső konfliktusainkkal és útkeresésünkkel. Nem kérdés, hogy rászolgáltunk a vereségre” – mondta a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.