Kommandósok fogták el a bűn útjára lépett ügyvédet -Videóval

Drogot, nagy mennyiségű készpénzt, gyémántokat is lefoglaltak az ügyfelét több száz millióval megzsaroló ügyvédtől és társaitól.

2020. 05. 27. 10:24
null
Forrás: Fotók: Fővárosi Nyomozó Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást, amelyben a rendőrséggel és a Terrorelhárítási Központtal közös akciót hajtottak végre a budapesti ügyvéd és társai elfogása érdekében – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Fotó: Fotók: Fővárosi Nyomozó Ügyészség

A megalapozott gyanú szerint egy negyvenhárom éves budapesti ügyvéd 2014-ben megbízást kapott egy feltaláló üzletembertől – a későbbi sértettől -, hogy lássa el a kozmetikai termékeit forgalmazó cégét érintő ügyvédi feladatokat. Az ügyvéd felismerte, hogy megbízója bizalmatlan a hatóságokkal szemben, ezért elhatározta, hogy ügyfelét kihasználva, csalárd módon jut anyagi előnyhöz. Elhitette ügyfelével, hogy házkutatást fognak tartani nála, így elkért tőle több adathordozót, amelyek üzleti és személyes titkokat tartalmaztak. Bár a kitalált házkutatás nem valósult meg, az ügyvéd az adathordozókat mégsem adta vissza, hanem megtévesztve ügyfelét, egy társával hamisan azt állította, hogy azokat a sértett védelme érdekében a Dunába dobták.

Fotó: Fotók: Fővárosi Nyomozó Ügyészség

Az ezt követő években az ügyvéd az üzletember költségén, és csak részben a tudtával, létrehozott több gazdasági társaságot, amelyeket azonban a saját bizalmi embereivel töltött fel, és a cégek közötti pénzmozgások felhasználásával több mint százezer eurót tulajdonított el a sértettől. Amikor az ügyfél 2017-ben felmondta a megbízást, az ügyvéd – több társával együtt – megzsarolta a sértettet, és a rákövetkező évben több százmillió forintnyi vagyont, gyémántokat, készpénzt és ingatlant szerzett meg tőle élet elleni fenyegetéssel.

Fotó: Fotók: Fővárosi Nyomozó Ügyészség

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Terrorelhárítási Központ munkatársainak és a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőreinek segítségével nagyszabású, több budapesti és Pest megyei helyszínt érintő akcióban kutatásokat és elfogásokat tartottak. Ennek keretében a megalapozott gyanút alátámasztó bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket, valamint vagyontárgyakat és kábítószert foglaltak le. A nyomozók öt embert hallgattak ki gyanúsítottként, és hármat őrizetbe vettek közülük.

Fotó: Fotók: Fővárosi Nyomozó Ügyészség

Az esetleges további kényszer-intézkedéseket érintő ügyészi döntések meghozatala folyamatban van.

[video width="1280" height="720" mp4="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/05/fovaros20200527.mp4"][/video]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.