Kormánytámogatással épül fel az új iskola Szigetszentmiklóson

Az új, 16 tantermes szigetszentmiklósi iskola felépítésének híre jól példázza, hogy a kormány egyáltalán nem hagyta cserben a 25 ezernél nagyobb lélekszámú városokat. A projektről szóló közlemény már a Magyar Közlönyben olvasható.

Magyar Nemzet
2021. 05. 08. 13:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyvenezer lakosú Szigetszentmiklós fejlődésének egyik bizonyítéka, hogy a város kinőtte a korszerű oktatáshoz szükséges, rendelkezésre álló infrastruktúrát,: új iskolára van szükség a Temesvári úton. Meg is épül, méghozzá úgy, hogy a beruházást teljes egészében a kormányzat finanszírozza. Az erről szóló rendelet a hét végén jelent meg a Magyar Közlönyben.

Ilyen lesz a tanári az új szigetszentmiklósi iskolában
Modern közösségi terek épülnek
Egy részlet az udvarból és az épületkülsőről

Az új intézményi épület 16 tanteremmel készül el, emellett csoporttermeket, előadótermeket, könyvtárat, éttermet, büfét, aulát terveznek hozzá, továbbá parkolókat. A kialakításnál figyelembe veszik, hogy a tanárok és a diákok körében is egyre fontosabb a kerékpáros közlekedés. Mindemellett lényeges, hogy ez előadók, a tantermek és a tanári a korszerű térképzés elvei szerint készül el, vagyis a tanulók és a pedagógusok egyaránt egy jól kitalált, modern és szerethető épületbe lépnek be.

Bár Nagy János, a baloldal által támogatott polgármester Facebook-bejegyzésében saját eredményekre hivatkozik. Valójában a projekt tervezése már 2017-ben megkezdődött, az építkezéshez szükséges területet is az előző önkormányzat szerezte meg, és a tárgyalások is akkor kezdődtek a kormánnyal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.