Korszerűsítés a Bicskei Egészségügyi Központban

A kormány 220 millió forintot biztosít arra, hogy a járóbeteg-ellátó intézmény mind épületállományában, mind pedig eszközeiben fejlesztésre kerüljön – mondta Tessely Zoltán országgyűlési képviselő.

Jakab Alexandra
2020. 01. 23. 14:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország kormánya 2019. december 23-án meghozott döntése alapján valóra válhat a bicskeiek régi álma. A kormány 220 millió forintot biztosít arra, hogy a Bicskei Egészségügyi Központ mind épületállományában, mind pedig eszközeiben fejlesztésre kerüljön – mondta el Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője, a beruházás sajtótájékoztatóján. A város önkormányzata az egészségügyi központ szakmai támogatása mellett készített egy előterjesztést, és az ebben szereplő szakmai tartalmat teljes egészében támogatta a kormány. Bicske város önkormányzatának és a beruházási ügynökségnek 2021 március végéig kell közbeszerzési eljárással lezárni az előkészítési folyamatot. A beruházás teljes összege nagyjából 2 milliárd forint lesz – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője (k), Bálint Istvánné polgármester (b), Dr. Balogh Gyula, a Bicskei Egészségügyi Központ ügyvezető igazgatója (j)
Fotó: Ivanics Imre

Dr. Balogh Gyula, a Bicskei Egészségügyi Központ ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a fejlesztés keretében az épület helyreállításra szoruló részeit teljesen felújítják, illetve új épületrészek is csatlakozni fognak a központhoz. Az a támogatás, amit az elkötelezett városvezetés az egészségügyi járóbeteg-ellátás fejlesztésére fordít, egészen példaértékű – emelte ki a főorvos.

Bálint Istvánné polgármester köszönetet mondott Tessely Zoltán miniszterelnöki biztosnak és Magyarország kormányának mindazért az elvégzett munkáért, amit a város fejlesztéséért tesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.