Külföldi lapban rágalmaz a kommunista hálózat magyar médiacézára

Varga Zoltán, a 24.hu tulajdonosa a Bloombergnek nyilatkozva azt mondta: a magyar kormány „orosz típusú kontrollált nyilvánosságot” akar létrehozni. A témában Varga igen jártas lehet, ugyanis kommunista rendszerben kiváltságosként külföldi lapok hazai terjesztésével foglalkozott.

Magyar Nemzet
2020. 09. 23. 14:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 20-án épp külföldi üzleti úton volt Varga Zoltán, amikor élettársa azzal hívta fel, hogy egy helikopter repül a házuk közelében. „Nagyon meg voltak ijedve, normális esetben egy helikopter nem repül be a kertünkbe” – mondta Varga a Bloombergnek. Több esetben pedig két embert látott egy sötétített üvegű autóban ülni a háza előtt. Az incidensek szerinte egyértelműen a kormányhoz köthetők – áll a 444.hu szemléjében.

A Centrál Médiacsoport nevű sajtóholding tulajdonosa azt állítja: nyáron két „kéretlen ajánlatot” kapott – egy magyar és egy külföldi befektető is bejelentkezett, hogy megvennék a médiacégét. Varga nem mondta el a Bloombergnek, pontosan kiktől érkeztek, de azt mondta, az ajánlattevők szerinte Orbán Viktort képviselték.

„Egyértelműen alábecsültem azt, hogy mekkora nyomás alá helyezi majd a kormány a médiát. Most már világos, hogy orosz típusú kontrollált nyilvánosságot akarnak” – mondta a Bloombergnek a 24.hu tulajdonosa.

Ha már a kontrollált nyilvánosság: a Magyar Nemzet is szemlézte azt a nemrég a Pesti Srácok (PS) oldalán megjelent írást, amely Varga Zoltán kapcsolatát mutatta be a kommunista hálózattal, és amelyből kiderül: egyetemista korában nyaranta a Balaton környékén dolgozott, majd két társával külföldi újságok értékesítésére egy százfős hálózatot szervezett. A PS emlékeztetett: a szocializmusban nem lehetett csak úgy külföldi újságokat értékesíteni, ezt a területet szoros ellenőrzése alá vonta az állambiztonság és a katonai hírszerzés.

A portál cikke azt is bemutatta, hogyan emelte fel Vargát az akkori KISZ-csúcstitkár Hardy Ilona.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.