Lényegesen csökken az MR-vizsgálat ideje a városmajori szívklinikán

– Több mint fél óráról tíz-tizenöt percre csökken az MR-vizsgálat ideje a városmajori szívklinikán átadott MR-berendezésnek köszönhetően – közölte a Semmelweis Egyetem rektora az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Forrás: MTI2019. 06. 20. 12:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Merkely Béla azt mondta: – A vizsgálat lerövidítését a mesterséges intelligencia teszi lehetővé, amely a berendezésben segíti az adatgyűjtést, és felhasználja a korábbi vizsgálatok adatait is.

A felvétel utáni leletezés is fél órára rövidülhet az eddigi másfél-két óráról – tette hozzá.

Kiemelte: – Mivel a vizsgálat kevesebb időt vesz igénybe, akár kétszer annyi – négyezer – beteget is meg tudnak vizsgálni évente, mint eddig.

A szerdán átadott berendezés további előnye, hogy a pacemakerrel élőket is meg lehet vele vizsgálni – ismertette a rektor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.