Letartóztattak egy nőket prostitúcióra kényszerítő férfit Pécsen

Letartóztatott a Pécsi Járásbíróság kedden egy férfit, aki április és augusztus között társaival prostitúcióra kényszerített két nőt külföldön.

Forrás: MTI2019. 08. 06. 20:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pécsi Törvényszék az MTI-vel azt közölte: a férfi letartóztatását kétrendbeli, erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett kerítés, a személyi szabadság aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétségének gyanúja miatt rendelték el.

A nyomozás adatai szerint a férfi több, egyelőre ismeretlen társával a két nőt megtévesztéssel, fenyegetéssel, majd erőszakkal, többszöri veréssel megfélemlítve, a szabadságuktól megfosztva kényszerítette arra, hogy külföldön prostituáltként dolgozzanak, majd az ezért kapott pénzt elvették tőlük.

A tájékoztatás szerint a sértettek a bántalmazások miatt nem mertek ellenkezni, csak szökésük után tettek feljelentést.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, ellene más büntetőeljárás is van folyamatban. Letartóztatását azzal indokolták, hogy tartani lehet attól, a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, mások befolyásolásával, megfélemlítésével, tárgyi eszközök megsemmisítésével, elrejtésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményeket követne el.

Az ügyész, valamint a gyanúsított és védője tudomásul vette a bíróság végzését, így az végleges.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.