Liberális kispártok próbálják kizárni a Fideszt az Európai Néppártból

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint „liberális kispártok koalíciója” próbálja meg kizárni a Fideszt az Európai Néppártból.

Forrás: MTI2019. 03. 06. 11:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szánthó Miklós az M1 aktuális csatornán szerdán azt mondta, a Fidesz kizárását szorgalmazó skandináv pártok hiába viselik nevükben a konzervatív vagy a kereszténydemokrata jelzőt, magyar szemszögből liberális és bevándorláspárti álláspontot képviselnek.

Közölte: az Európai Néppárt már sokkal inkább egy hatalomtechnikai szövetség, egy erőközpont, mintsem ideológia vagy elvi közösség, és ez igaz a szociáldemokratákra és a liberálisokra is.

A néppártot a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió alkotta pártszövetség dominálja, így a kezdeményezésről is a nagy német pártok döntenek majd – fűzte hozzá.

A műsorban elhangzott, az Európai Néppárt 12 tagpártja kezdeményezte hivatalosan a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését. Az üggyel valószínűleg március 20-ai ülésén foglalkozik az Európai Néppárt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.