LMBTQ-kisokost tett közzé közösségi oldalán az ELTE BTK

Összesen kilenc informatív képpel érzékenyítik a diákokat az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarának hivatalos Instagram-oldalán – olvasható a Vasárnap.hu cikkében.

Forrás: vasarnap.hu2021. 06. 29. 20:54
null
Pristina, 2019. október 10. Felvonuló a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok (LGBT) közösség tagjainak a heteroszexuálisokéval egyenlõ jogokat követelõ harmadik, évenkénti demonstrációján Pristinában 2019. október 10-én. MTI/EPA/Valdrin Xhemaj Fotó: Valdrin Xhemaj
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ELTE Bölcsészettudományi Kara esetében nem ez az első alkalom, hogy nyíltan politikai ideológiákat hirdetnek. Korábban genderszak indításával is próbálkoztak, illetve erősen korlátozták a jobboldali hallgatók véleményét. Az előadásokon is gyakori a balliberális „értékek” követendő példának való feltüntetése, míg a jobboldal szinte sátáni színben tűnik fel náluk. Ezúttal a Pride-hónap alkalmából érezték fontosnak, hogy ismét nyíltan színt valljanak, és megerősítsék: az ELTE BTK jelenleg az ország első számú kultúrmarxista-képzője.

Az Instagramon közzétett bejegyzést nem a hallgatói önkormányzat, de még csak nem is egy diákcsoport osztotta meg, hanem a kar hivatalos fiókja.

Ez azt jelenti, hogy a kar (és az egyetem) ismét nyíltan beállt az LMBTQ-propaganda mögé.

A különböző szivárványos zászlót tartó, illetve homoszexuális párokról készült fotókra szerkesztett üzenetek az LMBTQ-ideológia olyan alapfogalmait magyarázzák el a hallgatóknak, mint például az előbújás (coming out) vagy az LMBTQ betűszó jelentése. Az is kiderül, hogy miként lehet elkerülni, hogy megsértsünk egy homoszexuális személyt, de még a transzszexuálisokkal kapcsolatban is olvashatunk tanácsokat.

Egyébként feltehetőleg az ELTE BTK hallgatói otthonosan mozognak a témában, így kérdéses, hogy pontosan kinek is szánták a propagandabejegyzést.

Az egyik tanács például így szól: „Transznemű emberek esetében használd azt a nevet és nemi identitást, amelyet ők is – ez az igazi nevük és nemük.”

Egy másik, még az előzőnél is szürreálisabb pontban pedig azt állítják:

„A nemi identitás az ember fejében dől el, nem a nadrágjában!”

Felesleges bármit is hozzáfűzni ehhez, talán még érdemes egy pillantást vetni az alábbi képre, amelyen az összes homoszexualitást propagáló szervezetet felsorolták – bizonyára csupán szívjóságból.

Fotó: Instagram/ELTE BTK

Ez ma, 2021 nyarán Magyarország egyik legnagyobb nevű egyetemének a bölcsészkara.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.