Ma döntenek a szükséges lépésekről

Orbán Viktor ma jelenti be a járvány elleni védekezés húsvét előtt szükséges intézkedéseit.

Magyar Nemzet
2020. 04. 09. 6:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök délután jelenti be Orbán Viktor azokat a lépéseket, amelyek a koronavírus-járvány elleni védekezésben a húsvéti ünnepek előtt szükségesek – közölte tegnap Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Ezt megelőzően a kormányfő meghívására Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke is részt vett a kormányülésen, és Gulyás Gergely társaságában az ülés szünetében megosztották gondolataikat a kialakult helyzettel és a szükséges intézkedésekkel kapcsolatban.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a főpolgármester és az MJVSZ elnöke részéről is konstruktív hozzáállást tapasztaltak, építő javaslatokat tettek a kormányülésen. Megismételte, a kormány készen áll az együttműködésre a járvány elleni védekezés ügyében a polgármesterekkel. Kiemelte, hogy nincs itt a politikai viták ideje, és azt szeretnék, ha az eredményes védekezéshez szükséges összefogás a véleménykülönbségek ellenére a következő hónapokban meghatározó lenne.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „Azt gondolom, hogy ma olyan időket élünk, amikor tényleg a nemzeti összefogás ideje kell hogy eljöjjön.” Közölte, egyeztetve a Fővárosi Közgyűlés frakcióival, a kerületi polgármesterekkel, a kormányülésen azt az álláspontot képviselte, hogy az érvényben lévő korlátozó intézkedéseket fenn kell tartani még egy hónapig.

Szita Károly ugyancsak a korlátozások, így a kijárási korlátozás fenntartását kérte a kormánytól. Ugyanakkor – mint mondta – a polgármestereknek az a véleményük, hogy, különösen a közelgő húsvéti ünnepekre tekintettel, „nem ördögtől való” a szabályok szigorítása sem. A továbbiakban hangsúlyozta, hogy az egyik legégetőbb feladat az önkormányzatok költségvetésének átstrukturálása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.