Mai napig rejtély az őszödi kiszivárogtató kiléte

Kiszelly Zoltán felelevenítette, hogy Gyurcsány a beszéde kiszivárgását követő tüntetések után sem mondott le.

Forrás: MTI2020. 05. 26. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar belpolitika egyik nagy rejtélye marad, hogy ki rögzítette az őszödi beszédet, és a felvétel hogyan szivárgott ki – vélekedett Kiszelly Zoltán politológus kedden, az őszödi beszéd 14. évfordulóján az M1 aktuális csatornán.

Megjegyezte: a beszéd által kiváltott események hatása már a 2006-os önkormányzati választásokon megjelent.

Mint mondta, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök a beszéde kiszivárgását követő tüntetések után sem mondott le, ragaszkodott a hatalomhoz, ez segítette elő a Fidesz 2010-es kétharmados győzelmét is.

„Gyurcsányék az idő múlására játszanak” – mondta a politológus a jelenlegi belpolitikai helyzetről, hozzátéve, hogy 14 év alatt felnőtt egy új generáció, amelynek tudatába nem épült be az őszödi beszéd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.