Már húszezer család élt a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával

Novák Katalin egy olyan négygyermekes családnál tett látogatást, akik a támogatás segítségével vásároltak új autót.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 02. 22. 10:29
NOVÁK Katalin
Novák Katalin szerint minden reményünk megvan rá, hogy visszakapjuk a járványhelyzet miatt korlátozott szabadságunkat MTI/Miniszterelnökség/Kékesi Donát Fotó: Kékesi Donát
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig húszezer család vásárolhatott legalább hétüléses autót a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával – tájékoztatott a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Novák Katalin egy olyan négygyermekes magyar családnál tett látogatást, akik a támogatás segítségével vásároltak egy új, biztonságos autót. A felvételen elhangzik: a család a maximális támogatási összeget, azaz 2,5 millió forintot vett igénybe. A kormánypárti politikus megjegyezte: három vagy négy gyermekkel útnak indulni nem egyszerű, főleg, ha az autóban nem férnek el a gyermekek biztonsági ülései, ezért örömét fejezte ki, hogy az új autó által a Babos családnak immár sokkal egyszerűbbek lettek a mindennapjai.

A miniszter a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása kapcsán emlékeztetett: azoknál, akik legalább a harmadik gyermeküket várják vagy legalább három gyermeket nevelnek, a kormány egy olyan támogatást kínál, amellyel a nagycsaládos, legalább hétüléses autó vásárlásakor a kormány a jármű árának felét, maximum 2,5 millió forintot fizet ki támogatásként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.