Keresés
Magyar Nemzet
2020. október 29., csütörtök, Nárcisz napja
HÍR TV – Csörte:Tüntetés egykor és tüntetés most
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/mar-ket-epulet-is-az-szfe-diakjainak-a-kezere-kerult-8746077/

Már két épület is az SZFE diákjainak a kézére került

Elsejétől teljes egészében mi irányítjuk az egyetemet. Muszáj, hogy szót értsünk – hangoztatta Vidnyánszky Attila a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, miután bejelentette, hogy két új rektorhelyettest nevezett ki az intézmény élére. A hírre az egyetem diákjai újabb épületet foglaltak el.

Csütörtök reggel a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjai újabb épületet foglaltak el, ezúttal a VIII. kerületi Szentkirályi utcában lévő Film- és Médiaintézetet. A Vas utcától mindössze pár utcasaroknyira található egyetemi épület bejáratát a szokásos piros-fehér szalaggal kerítették körbe.

Az újabb épületfoglalás közleményük szerint válasz volt arra, hogy Novák Emil filmrendező lett az SZFE általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől,

amit még szerda este jelentett be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az M5 kulturális csatornán. Az egyetem eddigi vezetésének felmondási ideje szerdán járt le. A műsorban elhangzott: a kuratórium kedden Szarka Gábor személyében új kancellárt nevezett ki, őt azonban a hallgatók nem engedték be az egyetemre. A hallgatói önkormányzat továbbra is illegitimnek tekinti a kuratórium működését, döntéseit nem fogadja el.

Vidnyánszky Attila minderre reagálva hangsúlyozta: a kuratórium jogszerűen működik, döntései megfelelnek a szabályoknak.

Annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az egyetemen egy szűk kisebbség az, amelyik elzárkózik és hatással van a többségre. Mint mondta, a diákok a politika eszközeivé váltak, a baloldal pedig reménysugárként tekint az SZFE-n kialakult helyzetre. Vidnyánszky Attila szerint a hallgatók azt kockáztatják, hogy érvénytelenné válik ez a félév. – Fájó lesz a kijózanodás – fogalmazott arról, amikor a hallgatók majd mindezzel szembesülnek.

A kuratórium elnöke hangsúlyozta:

mindent el fognak követni, hogy normalizálódjon a helyzet, ha nem megy az egyetemen, akkor más helyszínen indítják be az oktatást,

azonban, mint mondta, reménykedik abban, hogy az elkövetkező napokban sikerül az álláspontjaikat közelíteni. A jövő héten leülnek tárgyalni, szeretnének egyeztetni az egyetem filmes és színházi részén dolgozókkal. – Elsejétől teljes egészében mi irányítjuk az egyetemet. Muszáj, hogy szót értsünk – hangoztatta Vidnyánszky Attila, aki az esetleges félreállására vonatkozó kérdésre azt mondta: sok támogatást kap, és úgy gondolja, hogy ezt végig kell csinálnia.

 

 

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Új intézkedések

Összeállt minden idők legnagyobb hazai otthonteremtési programja
Novák Katalin tetőtér-beépítésre szóló bejelentésével ismertté váltak minden idők legnagyobb otthonteremtési programjának elemei.

Különleges feladatok

Németh Szilárd: A Magyar Honvédségre a bajban is lehet számítani
– Magyarország a koronavírus-járvány elleni küzdelem első szakaszát megnyerte – mondta az államtitkár.

Kiemelt

Az Emmi főosztályvezetője a Sajtószabadság-díj egyik kitüntetettje
Január végéig, és ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők Kovács Kálmán festményeit a MÚK központjában.

Poszt-trauma

Aligha-politikusok
Csak blődségeket tartalmaz a törpepárt, később visszavont 11 pontja.

Poszt-trauma

Elhunyt kollégájukra hivatkozva lázít a kormány ellen a Pedagógusok Szakszervezete
Emberségből ma megbuktak.

Poszt-trauma

Trump vs. Biden magyar szemmel
Tetszik, nem tetszik, most egy történelmi időszakot élünk.

Poszt-trauma

Dobrev kimutatta a foga fehérjét
Szavaival Dobrev végérvényesen kiállította a szegénységi bizonyítványt saját magáról.

Aktuális

Az űrből adja le a szavazatát a NASA asztronautája, Kate Rubins
Az amerikaiak nemcsak a Föld bármely pontjáról szavazhatnak, hanem az egész naprendszerből.

Fricz Tamás blogja

Az ATV és a függetlenség
Ma már egy nyeretlen kétéves sem dől be annak az ostobaságnak, hogy a balliberalizmus maga a megtestesült független-objektivitás.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!