Márki-Zay nem fizette ki a megítélt sérelemdíjat

A bíróság jogerősen kimondta: a polgármester valótlan tényállításaival megsértette a hódmezővásárhelyi kórház jó hírnevét, és nyilvános elégtételadásra, valamint sérelemdíj megfizetésére kötelezte őt.

2019. 07. 05. 6:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tesz eleget Márki-Zay Péter (képünkön) független hódmezővásárhelyi polgármester az őt elmarasztaló jogerős bírósági ítéletnek – közölte a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely–Makó főigazgatója egy tegnapi sajtótájékoztatón.

Mint ismert, Márki-Zay a tavalyi országgyűlési választás kampányában két lakossági fórumon is életveszélyesnek nevezte a hódmezővásárhelyi kórházat, ahova belépve szerinte az életét kockáztatja az ember.

A Szegedi Ítélőtábla áprilisban jogerős döntésével kimondta: a politikus valótlan tényállításaival megsértette az intézmény jó hírnevét, és nyilvános elégtételadásra, valamint nyolcszázezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a polgármestert.

– Márki-Zay Péter azonban a mai napig nem fizette meg a nyolcszázezer forintot a kórháznak és nem tette közzé a helyi napilapban a számára előírt közleményt – tájékoztatott Kallai Árpád.

A főigazgató szerint példátlan ma Magyarországon, hogy egy polgármesterről jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott, és megsértette a saját városa kórházának jó hírnevét.

– Még nagyobb vétségnek tekinthető, hogy egy város első embere semmibe veszi a független magyar bíróság ítéletét és nem tartja be a mindenki számára kötelező jogszabályokat. Márki-Zay Péter átlépett egy határt a kijelentésével, politikai haszonszerzés érdekében tett valótlan állításokat, ezzel több száz orvost és szakdolgozót is megsértett, akik nap mint nap áldozatos munkával gyógyítják a pácienseket – fogalmazott Kallai Árpád. Mint mondta, bízik benne, hogy a polgármester önként eleget tesz a bírósági ítéletnek, mert a sérelemdíjat a gyermekosztály modernizálására fordítanák, és az összegből a legsúlyosabb állapotban lévő betegek életfunkcióinak megfigyelésére alkalmas monitort kívánnak vásárolni.

Közben Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő lemondott a Márki-Zay által alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöki pozíciójáról – írta tegnap a Népszava.

Így a korábban kilépett Ábrahám Júliával már ketten távoztak a héttagú elnökségből, és a napilap szerint további tagok is fontolgatják a lemondásukat. A Hvg.hu beszámolója szerint a mozgalom Kaltenbach Jenő és Üveges Gábor személyében új tagokat választott a távozók helyére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.