Meghosszabbíthatják a korlátozásokat

Szita Károly a lakosság fegyelmezetlensége miatt is egyetért az intézkedésekkel.

2020. 04. 08. 12:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás szombati lejárata kapcsán a kabinet egyeztetett Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Szita Károllyal, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökével arról, hogy húsvét alatt, és az ünnepet követően fenntartani, vagy szigorítani érdemes-e az intézkedéseket.

A szerdai kormányülést követő sajtótájékoztatón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, kiterjesztően értelmezték a napirendi pontot, járvány lassítása kapcsán számos javaslatot hallgattak meg. Karácsony Gergely közölte: a korlátozásoknak nagyjából egy hónapig tartó meghosszabbítását kérte, továbbá azt javasolta, hogy a fővárosi idősotthonokban fenntartótól függetlenül teszteljék a dolgozókat a vírsura.

Szita Károly arról beszélt, tapasztalataik szerint a jó idő beköszöntével a lakosság kevésbé fegyelmezetten tartja be az intézkedéseket, ezért nem zárkózik el azok szigorítása elől sem.

A megyei jogú városok költségvetésével kapcsolatban jelezte: nem kalkuláltak a járvánnyal, ezért jelentős újratervezésre van szükség, amire nagyjából egy hónap alatt készülhetnek fel, s azután indulhatna el a párbeszéd a kormánnyal a konkrét javaslatokról.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az egyeztetést követően azt is elmondta: a kormány minden ellenkező híresztelés ellenére (...) a járvány elleni védekezésben különösen (...) partnerként tekint az önkormányzatokra.

Fotó: facebook.com/kormanyzat

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.